Arnhem krijgt een nieuwe avonturenbrug in Arnhem-Zuid

Arnhem krijgt een nieuwe avonturenbrug in Arnhem-Zuid

Woensdag 14 september zal wethouder Ron Konig op een symbolische wijzer de nieuwe avonturenbrug op Stadsboerderij De Korenmaat. De onthulling zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse oogstfeest. De avonturenbrug is vooral gemaakt voor kinderen.


Natuurbeleving is belangrijk voor kinderen
In een persverklaring van de gemeente werd het volgende meegedeeld: ‘Met de nieuwe avonturenbrug worden kinderen nog meer uitgedaagd om te spelen en op ontdekkingstocht te gaan in het struinmoeras. Natuurbeleving is een belangrijke pijler van het natuurcentrum. We bieden kinderen de ruimte om de natuur te ontdekken en te beleven op onze stadsboerderijen. Een avontuurlijke omgeving in het groen, die inspireert en een welkome afwisseling is op andere uitdagingen in het digitale tijdperk. Ook na de verzelfstandiging van Natuurcentrum Arnhem op 1 januari 2017 blijven we ons hiervoor inzetten.’

De aanschaf van de avonturenbrug werd mede mogelijk gemaakt bijdragen van bezoekers, twee voormalige huisartsen en een sponsoractie van Albert Heijn Huissen.

Onthulling tijdens oogstfeest
De onthulling van de avonturenbrug vindt plaats tijdens het oogstfeest op en rond het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. Daar zijn op 14 september tussen 13.30 en 17.00 uur verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud.
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.