Burgemeester Kaiser achter de schermen veel bezig met radicalisering jongeren

Burgemeester Kaiser vertelde maandag 12 september aan een raadscommissie dat de gemeente wel degelijk actief is en in gesprek is met jongeren en experts inzake radicalisering van jeugd. Hij vertelde dit tijdens een commissie dat op verzoek van de PvdA plaats vond.

(advertentie)

(advertentie)

Voorstel over radicalisering Arnhemse jeugd
De Arnhemse raad nam op 29 september 2014 een motie aan over een onderzoek naar radicalisering van Arnhemse jeugd. De eerste uitslagen werden op 7 maart van dit jaar gepresenteerd aan de raad en burgemeester. Inmiddels zal ook de derde en de laatste fase van het onderzoek uitgevoerd worden en af zijn rond medio november 2016.

Kaiser vertelde maandagavond dat hij zelf en zijn medewerkers zorgvuldig omgaan in het veld en gesprekken voeren met organisaties, experts en de jongeren zelf. Kaiser vertelde maandag ook dat niet alles openbaar gemaakt kon worden, omdat het gaat om vertrouwen van mensen. Het onderzoek naar radicalisering zal gewoon verder plaatsvinden. Ook zal er gekeken worden waarom Arnhem zo opvalt inzake radicalisering van jeugd in vergelijking met andere steden in het oosten van het land.

Goed contact met Arnhemse moskeebesturen
De burgemeester van Arnhem heeft ook goed contact met de moskeebesturen in de stad. ‘Als er een nieuwe bestuur komt of een nieuwe imam dan gaan we een kopje thee of koffie drinken met elkaar.’





Tags assigned to this article:
Herman kaiserPolitiek Arnhemradicalisering jeugd

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights