Zo worden politiemensen getraind om u en uw omgeving veilig te houden

Zo worden politiemensen getraind om u en uw omgeving veilig te houden

Zo trainen de politiemensen hun verschillende vaardigheden.

In het filmpje is te zien hoe de politiemensen zich voorbereiden op hun werk. Er zijn genoeg mensen die het politiewerk onderschatten of maar niets vinden. Hier zien we hoe deze professionals zich trainen om u en uw omgeving zo veilig mogelijk te houden.




Integrale Beroepsvaardigheden
IBT staat in de politiewereld voor Integrale Beroepsvaardigheden training. Hier worden de agenten opgeleid om verschillende werkzaamheden binnen het politiewerk nog beter uit te kunnen voeren. Zo kunnen ze trainen op de schietbaan om hun schietvaardigheden te trainen, training groepsoptreden, trainen met voertuigen of terwijl een uitbraakprocedure. Ook worden ze getraind in het omgaan met het dienstwapen,handboeien, pepperspray en nog veel meer.

EEN DAG TRAINEN MET DE POLITIE RIVIERENLAND-OOSTEr is veel onduidelijkheid bij onze inwoners als het gaat over de trainingen die wij als politiemensen volgen. Wij krijgen daar dan ook regelmatig vragen over. Om u, als inwoner van ons werkgebied (Westervoort, Duiven Zevenaar, Rijnwaarden), meer inzicht te geven in onze trainingen hebben wij een korte film gemaakt tijdens één van deze dagen.IBT TrainingIedere politieagent volgt enkele malen per jaar trainingen. Deze trainingen worden gegeven bij het IBT centrum in Elst. Naast de verschillende trainingen en oefeningen worden hier ook de (half)jaarlijkse toetsen afgenomen. Hierbij kan gedacht worden aan het toetsen en trainen van de schietvaardigheid, geweldsbeheersing, aanhoudingen en zelfverdediging.Waar staat IBT eigenlijk voor? Hoe zien de trainingen en toetsen eruit? Bekijk de film en kijk een trainingsdag mee…

Geplaatst door Politie Zevenaar op vrijdag 9 september 2016





30 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights