Arnhemmer Yildirim Usta over de spanning binnen Turkse gemeenschap Arnhem

by AMS97531A123 | 17 september 2016 00:06

De bekende ondernemer uit Arnhem spreekt over de spanning binnen de Turkse gemeenschap in Arnhem.

Yildirim Usta is geen onbekende in Arnhem. Hij is als ondernemer actief in de Turkse Ondernemings Vereniging(TOV) in Arnhem. Ook kennen mensen hem als iemand van de politiek. Usta is namelijk beëdigd commissielid [1]van de lokale partij Verenigd Arnhem.
Oproep aan de Turkse gemeenschap
De eigenaar van SuperSnack aan de Steenstraat in Arnhem spreekt over de zeer bekende Turkse kwestie. Hij vertelt over de actie vanuit de TOV dat zij met een bericht naar buiten zijn gekomen met een oproep om kalm te blijven. In dit bericht van de TOV[2] doet het bestuur een poging om mensen ervan bewust te laten worden dat wij hier, in Nederland leven en verder moeten met de volgende woorden: “Onze toekomst ligt hier! In Nederland! In Arnhem! Ons thuis!”

Niet alleen Usta heeft een boodschap aan de Turkse gemeenschap, ook een andere Turkse inwoner heeft iets te vermelden en zegt: “Als mensen zichzelf blijven en gewoon hier in Nederland leven zoals het hoort, is er niets aan de hand”
Endnotes:
  1. Usta is namelijk beëdigd commissielid : http://haberarnhem.nl/yildirim-usta-beedigd-als-commissielid-in-gemeenteraad-arnhem/
  2. dit bericht van de TOV: http://haberarnhem.nl/turkse-ondernemers-arnhem-nemen-afstand-van-elke-vorm-van-geweld/

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2016/09/17/arnhemmer-yildirim-usta-over-de-spanning-binnen-turkse-gemeenschap-arnhem/