Deze Turkse en Marokkaanse Kamerleden stemden tegen beveiliging van moskeeën

Deze Turkse en Marokkaanse Kamerleden stemden tegen beveiliging van moskeeën

De verkiezingen komen met de dag dichterbij en soms is het dan handig om ‘vergeten’ nieuws extra onder de aandacht te brengen van de lezers. Want je weet natuurlijk nooit wie je straks tegenkomt in een theehuis of moskee omdat de Tweede Kamer verkiezingen naderen.

(advertentie)

(advertentie)

Motie voor extra beveiliging moskeeën
Een motie in maart 2016, ingediend door Selcuk Ozturk van DENK, haalde geen meerderheid in de Tweede Kamer omdat er meer tegenstemmers waren dan voorstemmers. De motie werd dan ook verworpen. De meerderheid vond het geen goed idee om de beveiliging van de gebedshuizen van moslims te verhogen na een terroristische aanslag op een moskee in Enschede, handgranaten op een schoolplein van een Islamitische basisschool en dreigbrieven met nazisymbolen gestuurd naar 33 moskeeën.
Moslim Kamerleden stemden ook tegen
Opvallend was dat ook Moslim Kamerleden tegen het voorstel van Selcuk Ozturk stemden. Amhaouch (CDA), Arib (PvdA), Cegerek (PvdA), Günal-Gezer (PvdA), Mohandis (PvdA), Marcouch (PvdA) en Yücel (PvdA) hebben natuurlijk een probleem als ze straks om stemmen gaan vragen tijdens de campagne.

Natuurlijk is het begrijpelijk als politici en partijen standpunten hebben die van elkaar verschillen, maar het gaat hier om het extra beveiligen van moskeeën naar aanleiding van aanslagen in maart 2016. En dan moet je als Kamerlid wel een goed verhaal hebben om je achterban in de steek te laten. Je mag DENK best haten als Kamerlid, maar tegenstemmen voor extra beveiliging van moskeeën kun je nooit goed praten.

banner-lub-1

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.