‘Naam Steenstraat moet aangepast worden in Istanbul- of Kabulstraat

De Steenstraat in hartje Arnhem is niet meer de Steenstraat van 50 jaar geleden toen het zelfs nog terug te vinden was in het bordspel Monopoly. Veel winkels van Nederlanders zijn er niet meer, op een paar bekende na zoals OLB, Kruidvat en Smits Electronica.




Nieuwe eigenaren winkels
De winkels zijn door de jaren geen getransformeerd van Nederlandse eigenaren, in Turkse of Afghaanse Arnhemmers die een totaal andere bedrijfsvoering hanteren. Natuurlijk zijn het allemaal hardwerkende burgers die ook netjes hun belasting betalen. De Nederlandse winkels vormen allang geen meerderheid meer in de Steenstraat. Dit is natuurlijk geen ramp omdat er nu veel Afghaanse telefoonzaken en Turkse kapsalons hiervoor in de plaats zijn gekomen waar ook veel behoefte voor is. De Arnhemmer shopt nu ook anders dan vijftig jaar geleden.

(advertentie)

(advertentie)

Dankzij illegale vergunningen van de gemeente zijn er meer horeca-gelegenheden in het gebied dan is toegestaan volgens de bestemmingsplan. Maar voor kapsalons en kapperszaken is dit niet het geval. De Steenstraat en bijvoorbeeld de Spijkerlaan zitten hierdoor vol met barbers en kapsalons omdat iedereen denkt dat hij een beetje kan knippen. Maar hier ging deze blog eigenlijk niet over.

Leuker en aantrekkelijker voor Arnhem
Het zou leuker voor de stad zijn en bijzonder aantrekkelijk voor de Steenstraat als het een  nieuwe naam krijgt dat meer heeft met de doelgroep dan vijftig jaar geleden. De nieuwe Nederlanders aan de Steenstraat hebben natuurlijk bijna allemaal een Oosterse achtergrond, waar je marketingtechnisch gezien meer uit kunt halen. Istanbulstraat zou Arnhem veel beter op de kaart zetten dan Steenstraat.




4 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights