SWOA organiseert bijeenkomst voor ouderen om babbeltruc te voorkomen

SWOA organiseert bijeenkomst voor ouderen om babbeltruc te voorkomen

Op maandag 10 en woensdag 12 oktober organiseert SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem) in samenwerking met de gemeente Arnhem, de politie, de brandweer en slachtofferhulp voorlichtingsbijeenkomsten over veilig wonen. Het gaat dan vooral om bewoners uit Arnhem die 65 jaar of ouder zijn.

Ouders blijven een kwetsbare groep
In een persbericht van de gemeente staat dat ouders nog steeds een kwetsbare doelgroep zijn voor criminelen. ‘Hoewel de misdaadcijfers dalen in Arnhem, komt het helaas nog regelmatig voor dat bewoners slachtoffer worden van een babbeltruc (oplichting aan de deur), een woninginbraak of woningoverval.’


Handige tips om babbeltruc te voorkomen
De politie zal tijdens de bijeenkomsten met handige tips komen om babbeltrucs te herkennen en te voorkomen. De brandweer zal informatie geven over het voorkomen van brand in de woning. En wat een oudere moet doen bij een beginnende brand.

Er zijn twee dezelfde bijeenkomsten gepland op twee verschillende data en tijden. De eerste bijeenkomst is op maandag 10 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur in het Burgemeesterskwartier in de Diaconessenkerk (hoek van de Izaak Evertslaan en de Van Nispenstraat).

De tweede bijeenkomst is op woensdag 12 oktober van 09.30 tot 11.30 uur. Inloop vanaf 09.00 uur in Presikhaaf-Oost in de Bethlehemkerk (hoek van de Bontekoestraat en het Lange Water). Aanmelden kan via  aanmeldingoost@swoa.nl


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.