Met vijf zetels zijn de peilingen zeer gunstig voor DENK

Met vijf zetels zijn de peilingen zeer gunstig voor DENK

De nieuwe politiek beweging DENK blijft het goed doen in de peilingen. Alhoewel de mainstream-peilingen het maar hebben over een zetel voor DENK, is de verwachting dat DENK vijf of meer zetels zal krijgen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017, aldus een anonieme D66’er. 





Anonieme D66’er
Volgens deze D66’er is er vooral in de grote Stefen veel steun voor Kuzu en Co. ‘Ondanks het beeld van mainstreammedia dat de beweging alleen wordt gesteund door moslims of allochtonen lijken steeds meer Nederlanders begrip te hebben voor de standpunten van Kuzu en Ozturk in de Tweede Kamer.’ Zo werd de ledenvergadering van DENK in Eindhoven ook druk bezocht door Nederlanders met verschillende achtergronden. Veel partijen in Nederland hebben al moeite om leden te mobiliseren naar ledenvergaderingen, laat staan dat de ledenvegadering een afspiegeling vormt van de samenleving in een stad.

(advertentie)

(advertentie)

Uit een korte enquete in verschillende steden blijkt dat zes van de tien ondervraagden gaat stemmen op DENK. Bij allochtonen is dit zelfs veel hoger. 88% van Nederlanders met een niet-Nederlandse achtergrond heeft het zelfs gehad met de allochtone verkiezingskandidaten van de PvdA, CDA of D66. Die daarna opeens geen mening mogen vormen of opeens anti-Islam of anti-Turks beleid steunen in de Tweede Kamer.

De gevestigde partijen zullen natuurlijk wel weer nieuwe ‘Marcouchjes’, ‘Yucels’ of ‘Karabuluts’ vinden om de lijsten aan te vullen.  Maar hier stemmen mee gaan winnen is niet meer van deze tijd.




158 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights