Turkse premier: Irak zit vol met buitenlandse soldaten, hoezo Turkse soldaten niet welkom?

Turkse premier: Irak zit vol met buitenlandse soldaten, hoezo Turkse soldaten niet welkom?

De Turkse premier Binali Yildirim reageerde wel heel erg cynisch op uitspraken van een woordvoerder de Iraakse regering over de aanwezigheid van Turkse soldaten in Irak. 
Verover eerst Irak terug
‘Verover eerst je eigen land terug en zoek uit hoe je een staat moet worden. Kom pas daarna terug met waarschuwingen aan het adres van Turkije. Tot dan worden jullie uitspraken over het Turkse leger als humor beschouwd.’ Irak zit vol met IS-strijders en allerlei buitenlandse strijdkrachten of soldaten. Ook Nederland heeft soldaten in Irak. Het is juist hierdoor opvallend dat ze in Irak zich opeens wel zorgen maken om de aanwezigheid van Turkse soldaten en niet om der Britten, Amerikanen en alle anderen.

Operaties van Turkije in Noord-Irak
De Turkse staat voert operaties uit in het Noorden van Irak, waar de regering van Irak totaal niets over te zeggen heeft. De Koerden in het Noorden staan niet negatief tegenover deze operaties waarbij doelen van de PKK worden uitgeschakeld. Ook is er een basis waar meer dan 100 Turkse soldaten aanwezig zijn voor trainingsdoeleinden.
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.