Verklaring op facebook delen helpt niet om privefoto´s te beschermen

Verklaring op facebook delen helpt niet om privefoto´s te beschermen

We zien ze weer voorbijkomen via facebook: ‘”Ik verklaar hierbij dat Facebook niets mag kopiëren of veranderen …” Het zijn woorden van actieve facebookgebruikers die hiermee hopen hun foto’s prive te houden en in eigen beheer. Deze facebook-gebruikers zijn bang dat facebook al deze foto’s en video’s gaat gebruiken voor reclame, of zoals zij dat willen. Een ding moeten we duidelijk maken: Je kunt dit niet tegenhouden met een simpele post via facebook.




Als je lid bent ga je akkoord
Als je lid wordt van facebook ga je akkoord met de voorwaarden die facebook heeft opgesteld. Dit wordt je namelijk niet zomaar gevraagd. Er is ook natuurlijk niemand die deze algemene voorwaarden doorneemt alvorens met facebook gebruikt. Facebook slaat dan alles op. Ook over jouw omgeving, browser, hoe je je voelt, enz, enz.

Zuckerberg wordt gewoon rijker
Zo een verklaring geeft hoogstens een veilig gevoel, en zorgt ervoor dat al je vrienden op facebook dit te zien krijgen. Mark Zuckerberg en al zijn vrienden die miljoenen verdienen met facebook liggen hier niet wakker van.


Stoppen met facebook
Er is maar een optie om facebook kenbaar te maken dat ze jou privefoto’s niet mogen gebruiken voor andere doeleinden: Stoppen met facebook en je bestaande account verwijderen. Zo ga je niet akkoord met de voorwaarden die facebook heeft gesteld.

(advertentie)

(advertentie)



1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights