Referendum in Arnhem over woningbouw op de Stadsblokken en Meinerswijk

Referendum in Arnhem over woningbouw op de Stadsblokken en Meinerswijk

Op 30 november zal er in Arnhem een referendum plaatsvinden over toegevoegde woningbouw op de Stadsblokken en Meinerswijk (overkant Rijnkade). 3256 Arnhemmers steunden een voorstel om hier een referendum over te houden. Bij 3000 handtekeningen is de gemeente verplicht om binnen zes maanden een referendum te houden.


Initiatiefgroep Kloppend Stadshart, Milieudefensie Arnhem en Wijkplatform Malburgen-West/Stadsblokken-Meinerswijk hebben voldaan aan alle eisen in de aanloop naar dit referendum.

Bij dit referendum gaat het om de instemming met, of de afwijzing van het voorstel zoals gedaan door het college aan de gemeenteraad over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk, inclusief moties en amandementen.

(advertentie)

(advertentie)

Dit voorstel, de Kaderstellende Notitie, maakt het mogelijk om 250-350 woningen te bouwen in het gebied: rond de 60 op het terrein van steenfabriek Ariëns in Meinerswijk, en 200-300 op het voormalige ASM-terrein op de Stadsblokken.
Het referendum is geldig, ongeacht de opkomst, maar de zeggingskracht wordt natuurlijk groter bij een grote opkomst.
Het is een raadgevend referendum, dus de gemeenteraad heeft de vrijheid om zelf te bepalen wat met de uitkomst gedaan wordt.
Verschillende fracties hebben beloofd de uitslag te respecteren.


Reacties


Tags assigned to this article:
Referendumreferendum meinerswijkwoningbouw arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.