Rechter keurt Focus filmtheater Arnhem op het Kerkplein toch goed

Rechter keurt Focus filmtheater Arnhem op het Kerkplein toch goed

”De plannen voor het Focus filmtheater Arnhem op het Kerkplein en de stadswoningen op het plein kunnen doorgaan. Woensdag 26 oktober 2016 heeft de Raad van State in Den Haag de bezwaren tegen bebouwing op het Kerkplein in Arnhem verworpen”, aldus een verklaring op de website van de gemeente.


Voorjaar 2018 klaar
In het voorjaar van 2018 moet het Filmhuis klaar zijn. Ondanks veel protesten van Bob Roelofs en anderen was de Raad van State duidelijk over de bezwaren die waren ingediend. Het Filmhuis komt er. Hierdoor zal de markt noodzakelijk moeten verdwijnen naar de Markt.

(advertentie)

(advertentie)

Na 30 jaar discussie
“De Europese film krijgt met Focus na 30 jaar discussie eindelijk het theater, die ze verdient”, aldus wethouder Gerrie Elfrink. “En de zuidelijke binnenstad een impuls van jewelste. Dat is ontzettend belangrijk voor Arnhem. Vanaf het begin van de planvorming, heeft een kleine groep bezwaren geuit, en vragen gesteld bij nut, noodzaak en haalbaarheid. Ik ben erg blij dat de Raad van State die bezwaren verwerpt en ik feliciteer Focus en alle filmliefhebbers daar van harte mee.”

Focus krijgt 400 stoelen en 5 zalen voor de liefhebbers van film en kunst. Arnhem komt ook als filmstad hierdoor beter in the picture en samenwerking met andere kunstdisciplines is hierdoor makkelijker te regelen.



Tags assigned to this article:
focus film arnhemfocus filmtheaterkerkpleinMarkt

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights