Bij de NOS moeten wel mensen werken met anti-Turkije gevoelens

Bij de NOS moeten wel mensen werken met anti-Turkije gevoelens

Bij de NOS, redactie buitenland, hebben ze mensen in dienst die groepen mensen die aanslagen plegen anders benoemen omdat ze uit andere landen komen. De redactie van HaberArnhem heeft dit gisteren weer opgemerkt. Als je onderstaande leest en kijkt naar de verschillende denk je vast ook dat ze bij de NOS mensen hebben werken met anti-Turkije gevoelens. Het kan haast niet anders.


PKK pleegt (bom)aanslagen in Turkije
Ondanks dat de PKK in Turkije bomaanslagen pleegt, burgers (Turken en Koerden) neerschiet of gewapende aanslagen pleegt wordt het de ‘verboden PKK’ genoemd, alsof Turkije als enige land ervoor heeft gekozen om de PKK te verbieden. Buiten alle aanslagen wordt structuur verwezen naar een Koerdische Arbeiderspartij terwijl het opgericht is door mensen met een niet Koerdische achtergrond.

Gratis iPhone 7 of Samsung Galaxy S7?

(advertentie)

(advertentie)

ETA pleegde (bom)aanslagen in Spanje
De ETA uit Spanje wordt ondanks dat het geen aanslagen meer pleegt en de wapens allang al heeft neergelegd toch nog steeds de Baskische terreurbeweging ETA genoemd. De ETA wordt net als de PKK verantwoordelijk gehouden voor de dood van honderden (Spanje) en tienduizenden (Turkije) mensen. Hoe komt het dan dat Nederlandse redactieleden bij de NOS  de ene ‘beweging’ wel een terreurbeweging noemen en de andere een verboden organisatie. Waarom vergeten ze dat niet een keer bij IS, DAESH of Al-Qaeda? Dat zijn toch ook verboden organisaties.

Doen ze dit bewust bij de NOS
De vraag is of ze dit bewust doen bij de NOS of dat het gewoon  een domme fout is van een blanke redactielid die amper Turkse vrienden heeft. Je hoeft geen fan van Erdogan te zijn of de Turkse regering, maar iets meer respect voor de doden in Turkije zou de NOS sieren.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.