VVD stelt ook teleur door geen Nederlandse Turk op kandidatenlijst te plaatsen

VVD stelt ook teleur door geen Nederlandse Turk op kandidatenlijst te plaatsen

Ondanks een Turkse ondernemerslobby en vertegenwoordiging in veel VVD-steden is de kandidatencommissie van de VVD er niet in geslaagd om een Nederlandse Turk kandidaat te stellen. De advies-kandidatenlijst van de VVD werd op 11 november gepresenteerd.


Hard gewerkt aan de lijst
Zelf verklaart de VVD dat er ”in de afgelopen periode hard is gewerkt aan het samenstellen van de lijst met een mooie mix van mensen met bijzondere kwaliteiten en ervaring”. Volgens het hoofdbestuur van de VVD zijn deze 80 mensen zeer geschikt om heel veel liberaal stemmende Nederlanders te vertegenwoordigen. Marc Rutte, Jeanine Hennis-Plasschaert en Halbe Zijlstra staan in de top 3. Malik Azmani die bekend staat om zijn anti-moslim uitspraken staat tienden op de lijst.

(advertentie)

(advertentie)

Geen enkele Nederlandse Turk
En verder is het opvallend dat we geen enkele Nederlandse Turk tegenkomen op de lijst, terwijl Nederland toch minstens 500.000 Nederlandse Turken telt, waarvan bijna de helft ondernemer is. Het is dus een raadsel waarom de lijst van de VVD te wit is en geen afspiegeling is van de samenleving. Nederlanders die Dilan Yesilgöz (Zegerius) al een beetje kennen, begrijpen maar al te goed waarom we haar juist niet vermelden als Nederlandse Turk.

(advertentie)

(advertentie)

Reacties1 comment

Write a comment
  1. Age 13 november, 2016, 20:00

    Het kan natuurlijk zijn dat de VVD het standpunt van de nederTURKSE kandidaten heeft gepeild over bv Erdogan en de Armeense genocide en dat de kandidaten foute standpunten hadden.

Only registered users can comment.