Turkse leger noodzakelijk voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten

Turkse leger noodzakelijk voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten

Een rol voor Turkije en het Turkse leger in het Midden-Oosten wordt met de weken belangrijker voor de de verschillende volkeren in Syrie en  Irak. Of het nu om Turkmenen, Arabieren of Koerden gaat; het maakt niet zoveel uit. Een Turkse inbreng geeft meer garanties en zal zeker niet leiden tot bijvoorbeeld schade die ooit is aangericht door Amerikaanse soldaten. 

(advertentie)

(advertentie)

600 jaar lang aan de macht
De Turken hebben met het Ottomaanse Rijk al eeuwen geleden aangetoond dat ze belangrijk waren in de regio. 600 jaar lang waren de Turken de baas in het Midden-Oosten, delen van Europa en Azie. Al 1000 jaar zijn de Turken in deze regio aanwezig ondanks allerlei aanvallen vanuit verschillende hoeken. Als je het zo lang hebt volgehouden, dan wordt er dus een beroep gedaan op de aanwezigheid van Turken door allerlei minderheden. De Armeense Kwestie staat hier natuurlijk los van, voordat verschillende anti-Turken daar weer over beginnen.




Turkije is niet de Turkije van vroeger
Je kunt tegenwoordig niet meer doen alsof Turkije (economisch) niet bestaat of niet relevant is bij het maken van keuzes in Syrie of Irak. Het is ook cynisch om te zien hoe kleine landen met een paar miljoen inwoners Turkije proberen tegen te houden met allerlei vreemde opmerkingen over het land, president of de rol die Turkije speelt in Irak en Syrie.

Het is ook daarom raar om van Turkije te verwachten dat ze niets doen in hun buurlanden terwijl ze regelmatig te maken hebben met terreurdreigingen. Er komen hele legereenheden uit landen die duizenden kilometers verwijderd zijn van Irak en Syrie waar niemand van opkijkt. Het is dan ook vreemd als politici opmerkingen plaatsen als Turkije ingrijpt om de orde en veiligheid in de regio te garanderen.

banner_sbmw_haberarnhem



84 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights