Journalist Fidan Ekiz verdraait de boel over Turkije en gaat zelfs misdrijven goed praten

Journalist Fidan Ekiz verdraait de boel over Turkije en gaat zelfs misdrijven goed praten

Je zou eigenlijk verwachten dat een Nederlands-Turkse journalist en documentairemaker (Fidan Ekiz dus) iets meer verstand/affiniteit heeft dan haar collega’s die geen Turks kunnen lezen of schrijven. Fidan Ekiz, dochter van een Turkse gastarbeider, was altijd heel open en eerlijk als het om Turkije gaat. Ze was zelfs interessant om naar te luisteren vanwege haar iets meer objectieve houding dan haar collega’s.  Tot vorige week tenminste! (foto: screenshot youtube).

100% onzin tijdens De Nieuwe Maan
Tijdens De Nieuwe Maan (televisieprogramma) begon Fidan Ekiz voor het eerst 100% onzin uit te kramen over ontwikkelingen in Turkije en arrestaties van volksvertegenwoordigers. Ze maakte zich zorgen om de situatie in Turkije: ”De situatie in Turkije is nu echt heel ernstig, zeker deze week, er wordt gesproken over dat dictatuur de realiteit is.”

banner_sbmw_haberarnhem

Fidan Ekiz begint haar betoog met acties die zijn opgeworpen door de Turkse regering. Volksvertegenwoordigers en de leider van de Koerdische (HDP) zouden zijn opgepakt. Voor alle duidelijkheid, hier gaat de Turkse regering niet over. Net als in Nederland is er een OM die hierover gaat. Net zoals dat niet de Nederlandse regering Wilders aanklaagt vanwege zijn ‘Minder minder Marokkanen’-uitspraken.

Fidan Ekiz verdraait de boel over Turkije
Ekiz gaat verder met het verkondigen van onzin: ”Hun immuniteit was al eerder afgenomen. De reden die dat wordt opgegeven door de regering is dan uhmmm, dat ze banden hebben met terroristische organisaties (PKK)”. Hier gaat Fidan Ekiz ook de boot in door weer de regering te benoemen, terwijl het Turkse parlement hier een wetswijziging over heeft aangenomen.

(advertentie)

(advertentie)

Koerdische volksvertegenwoordigers gingen niet illegaal winkelen
De Koerdische HDP vertegenwoordigers weigerden namelijk om informatie te geven of te getuigen in een onderzoek naar hun banden van deze mensen en partij met terreurorganisaties. Fidan Ekiz doet alsof deze mensen zijn aangehouden, omdat ze na sluitingstijd gingen winkelen in een supermarkt of zo! (Voor uw informatie: Partijleider Demirtas dreigde met alles, en zei zelfs dat hij maar opgehaald moest worden door de politie als de Turkse staat zoveel macht zou hebbeb) Fidan Ekiz praat dus eigenlijk gewoon een misdrijf goed, en heeft ook hierdoor indirect lak aan wetgeving in Turkije.

En bijna bij al haar zinnen gebruikt ze de termen ‘Er wordt gezegd dit’ en ‘Er wordt gezegd dat’. Je hoeft dus geen raketgeleerde te zijn om te achterhalen met wie Fidan Ekiz communiceert als ze belt met Turkije.

Beetje jammer van miss Zonnebank Fidan Ekiz…..



No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights