Als Arnhem JA stemt tijdens referendum blijft 99% gebied beschikbaar voor natuur en cultuur

by AMS97531A123 | 23 november 2016 14:00

Het referendum van 30 november komt steeds dichterbij. De inwoners van de stad moeten een keuze maken tijdens het referendum door voor het voorstel over Stadsblokken-Meinerswijk te stemmen of tegen het voorstel te stemmen. 
99% gebied blijft beschikbaar voor natuur
De nee-stemmers doen er alles aan om de hele stad tegen te laten stemmen terwijl het best wel mee valt met de plannen van de projectontwikkelaar. KondorWesselsProjecten is namelijk maar voor 51,2% eigenaar van het gebied en zal maar voor minder dan 1% gaan bouwen. Dit betekent dan ook dat 99% van het gebied beschikbaar is voor natuur, cultuur en recreatie. Saillant detal; 20% van de bebouwing komt grotendeels in plaats van bestaande bebouwing. 99,01% van heel Stadsblokken-Meinerswijk blijft onbebouwd.

Recreatie nu en straks

Recreatie nu en straks

Bebouwingshoogte is maar 15 meter
Om nog meer fabeltjes tegen te gaan: De bebouwingshoogte wordt niet hoger dan 15 meter. Dit is vergelijkbaar met een herenhuizen-hoogte en ook vergelijkbaar met de panden aan de Rijnkade of panden rondom park Sonsbeek. Er komen dus geen hoge torens die niet passen in het gebied.

stads-2

Stadsblokken nu en straks

Ja stem= ook beter aanbod voor festivals en cultureel programma
Bij een Ja-stem krijgt Arnhem ook een beter aanbod voor festivals en cultureel programma. Het restaurant in de lange galerij in de ASM-haven dat de afgelopen 2 jaar op stadsblokken gedraaid komt rechtstreeks uit de impressies van ‘De Eilanden 2.0’. Ook de Historische Scheepswerf is een initiatief dat de ruimte krijgt. Nu, doordat de stichting gratis van de locatie gebruik kan maken, en in de toekomst omdat met de overige ontwikkeling met deze functie op deze plek rekening is gehouden.

(advertentie)[1]

(advertentie)

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2016/11/23/als-arnhem-ja-stemt-tijdens-referendum-blijft-99-gebied-beschikbaar-voor-natuur-en-cultuur/