Voetbalgoeroe Kemal Sener is een begrip in Eerbeek en Gelderland

Voetbalgoeroe Kemal Sener is een begrip in Eerbeek en Gelderland

Kemal Sener, een van de oprichters van voetbalclub Anadolu ’90 uit Eerbeek is een begrip in Eerbeek en daarbuiten. De voetbalgoeroe uit het ZwarteZee gebied van Turkije kwam in de jaren tachtig als gastarbeider naar Eerbeek en werkt sindsdien nog steeds heel hard in de papierindustrie.

(advertentie)

(advertentie)

Behoefte om een Turkse club op te richten
De behoefte om een club op te richten voor inwoners uit Eerbeek met dezelfde achtergrond speelde destijds (1990) een rol om voetbalvereniging Anadolu ’90 op te richten. Eerbeek is heel klein en heeft desondanks veel Turkse inwoners die kwamen werken in de verschillende fabrieken. De Turkse gemeenschap in Eerbeek moest ook kunnen sporten met behoud van belangrijke waarden en normen van de gemeenschap, zonder dat dit de integratie van de jongens zou beinvloeden. Dat lukte ook best aardig.

Kemal Sener is in die 26 jaar altijd betrokken geweest bij de club. Vaak als scheidsrechter, maar ook als voorzitter, penningmeester, wedstrijdsecretaris, schoonmaker of kantinebeheerder. Hij wilde niet dat de club er mee zou stoppen en greep altijd in wanneer er niemand meer beschikbaar was. Door al die jaren heen regelde hij met pijn en moeite vrijwilligers die weer een periode actief waren bij de vereniging. En om de uitgaven bij de club zo laag mogelijk te houden deed hij bijna alles om niet nog meer geld uit te geven.

(advertentie)

(advertentie)

Bijzondere scheidsrechter in Gelderland
De mensen die Kemal Sener kennen weten dat hij ook als enige tijdens het leiden van een wedstrijd belt om andere zaken voor de club te regelen. Hij staat ook bekend om de wedstrijden van lagere elftallen die maar 80 minuten duren omdat hij middagdienst heeft en weer moet werken. Toch was hij meer dan alleen een vrijwilliger. Hij legde zijn ziel en zaligheid in de sport om iedereen bezig te houden.

Natuurlijk heeft Kemal Sener niet alles in zijn eentje gedaan. Vele anderen zoals Bekir Kaya, Mustafa Caliskan, en Adnan Gezer zijn ook namen die zich hebben ingezet voor de club. Maar Kemal Sener blijft een verhaal apart: Dankzij zijn inspanningen en liefde voor voetbal bestaat de club nog steeds en zijn jongeren van toen en nu actief op het veld. Het zal wel allemaal misschien niet zo goed geregeld zijn zoals bij Eerbeekse Boys of een andere grote club… Toch lukte het Kemal Sener en zijn team om de club elke keer weer een boost te geven om te voetballen.

banner_sbmw_haberarnhem



No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights