Bouw stationshal Arnhem valt met 1,35 miljoen euro goedkoper uit

by AMS97531A123 | 10 december 2016 11:51

De bouw van de Openbaar Vervoerterminal in Arnhem is afgesloten met een positief resultaat van 3 miljoen euro, zo blijkt uit de voorlopige eindafrekening. Van die meevaller komt 1,35 miljoen euro bij de gemeente terecht. Dit maakte de gemeente bekend in een persbericht.

[1]

(advertentie)

Internationaal lof voor architectuur
Op 19 november 2015 is de OV Terminal feestelijk geopend. Er is internationaal lof voor de architectuur, Arnhemmers zijn trots op het gebouw en reizigers zijn enthousiast. Toch was het succes van het project niet vanzelfsprekend. Lange tijd was het onzeker of de OV Terminal gebouwd kon worden voor het geld dat beschikbaar was. Via een innovatieve aanbesteding waarbij het budget vooraf als leidend werd meegegeven, werd de OV Terminal binnen budget en binnen de tijdsplanning gebouwd.

[2]

(advertentie)

Gedurfde opgave
Wethouder Gerrie Elfrink is blij met het positieve resultaat: ” In het verleden is veel extra geld naar station Arnhem Centraal gegaan. Zes jaar geleden hebben we gezegd: we gaan het station afmaken en er gaat geen cent meer bij. Volgens velen een gedurfde opgave. Maar het is ons wel gelukt. En wel op zo’n manier dat er geld over is en 1,35 miljoen terug gaat in de gemeentekas.”

Station Arnhem Centraal heeft al diverse prijzen gewonnen: de betonprijs 2015, de internationale A+ Award in de categorie bus- en treinstations (2016) en de Heuvelinkprijs voor beste nieuwbouwproject (2016).


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  2. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2016/12/10/bouw-stationshal-arnhem-valt-met-135-miljoen-euro-goedkoper-uit/