Arnhem zet in op slim laden elektrische auto’s

De gemeente Arnhem zet nieuwe stappen om de stad te verduurzamen. Het neemt de 25 laadpalen van EVnetNL over en heeft samenwerkingsovereenkomsten getekend met het Living Lab Smart Charging (LLSC) en Allego. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan de ontwikkeling van Smart Charging, waarmee alle elektrische auto’s gaan dienen als buffer voor duurzaam opgewekte stroom.

(advertentie)

Opslaan stroom
De stroom komt in pieken en dalen. Smart Charging zorgt voor het opslaan van die stroompieken in elektrische auto’s en het afgeven van de stroom wanneer er minder energie wordt opgewekt.

Arnhem heeft veel ervaring met elektrisch vervoer
De gemeente Arnhem heeft veel ervaring met elektrisch vervoer. Zo is de Trolly 2.0 in ontwikkeling en zijn inmiddels 120 laadpalen in de stad actief. Alle laadpalen in Arnhem worden ‘slim gemaakt’ en ingebracht in het Living Lab Smart Charging. Daarmee worden proeven en praktijktesten gedaan om de nieuwe internationale standaard voor Smart Charging te ontwikkelen. Ook heeft Arnhem de laadpalen van EVnetNL overgenomen. EVnetNL maakt die laadpalen eerst nog ‘slim’ door er snellere hardware en nieuwe software in te installeren. De laadpalen zullen voor Arnhem worden beheerd door Allego, dat de overige openbare laadpalen in Arnhem ook al beheert. Dit heeft voor e-rijders het directe voordeel dat op alle openbare laadpalen in Arnhem hetzelfde tarief wordt betaald. Uiteraard wordt er bij de overname gezorgd voor een soepele overgang tussen EVnet en Allego.

Lees verder op de website van de gemeente


(advertentie)


Tags assigned to this article:
autoladen arnhemelektrisch vervoer arnhem

38 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights