Turkse ondernemers krijgen boete terwijl ze wel mogen werken

by AMS97531A123 | 17 december 2016 12:18

Uit de vele meldingen die HaberAmsterdam heeft gekregen blijkt dat in de afgelopen periode met name Turkse ondernemers een boete hebben gekregen omdat er werknemers zouden werken die niet over een arbeidsvergunning zouden beschikken. Er is een aantal ondernemers die zelfs  binnen 1 jaar tijd meerdere invallen hebben plaatsgevonden van een niet echt vriendelijk clubje van de overheid.

[1]

(advertentie)

Uit het boeterapport blijkt dat het met name gaat om Turkse ondernemers die een aanvraag hebben lopen bij de IND voor een verblijfsvergunning arbeid als zelfstandige.

Merkwaardig
We hebben advocaat Ismet Ozkara[2] om zijn mening gevraagd omtrent dit probleem. Volgens Ozkara is het merkwaardig dat de IND van de Turkse ondernemer wel verwacht dat hij inkomensverklaring en financiële gegevens dient over te leggen, maar hij niet mag werken. De vraag is dan hoe moet bijvoorbeeld een ZZP er  (zelfstandige zonder personeel) voldoen aan de voorwaarde als hij niet mag werken?

Het is opvallend dat de Ministerie van Sociale Zaken (arbeidsinspectie) en Ministerie van Veiligheid en Justitie( IND) geen informatie hieromtrent uitwisselen. Waarbij er ook totaal geen rekening wordt gehouden met het associatieverdrag dat met Turkije is afgesloten in 1963.


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. Ismet Ozkara: http://haberamsterdam.nl/turkije-deal-niet-nodig-visumvrij-reizen-mag-al-meer-dan-een-halve-eeuw-voor-turkse-burgers/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/12/17/turkse-ondernemers-krijgen-boete-terwijl-ze-wel-mogen-werken-2/