Chico’s Place is 100% halal en verkoopt geen alcohol of varkensvlees

Chico’s Place is 100% halal en verkoopt geen alcohol of varkensvlees

Eind 2016 werd Chico’s Place online aangevallen op facebook door een anonieme persoon met een nepaccount. Chico’s Place zou niet 100% halal zijn en het vlees zou uit allerlei soorten vlees bestaan behalve rundvlees. Dit zorgde voor ophef in de stad, terwijl het een broodje aap verhaal was.
100% halal dönervlees
Chico’s Place heeft namelijk alleen 100% halal dönervlees. Het bedrijf heeft zelfs van alle leveranciers een halal-certificaat om aan te tonen dat Chico’s Place geen andere producten verkoopt. In december 2016 verklaarde Chico’s Place zelf via facebook dat het bedrijf het vlees inkoopt bij Slachthuis Arnhem, slachthuis Tuna uit Elst en Öztaş Döner. Deze bedrijven leveren ook aan andere Arnhemse horeca-bedrijven.

Adana Schotel bij Chico’s Place

Lid van HalalWijzer.nl
Behalve kwaliteit en gastvrijheid bij Chico’s Place is er tegenwoordig ook een HalalWijzer om de klanten goed te informeren en bewust te maken: Met een lidmaatschap bij HalalWijzer.nl zijn aangemelde bedrijven, waaronder Chico’s Place, verplicht om open en transparant te zijn, geen alcohol en varkensvlees te verkopen. Ook gaan aangemelde bedrijven akkoord met (on)aangekondigde inspecties.

Inmiddels loopt er ook een onderzoeker naar deze ‘anonieme persoon’ die via facebook onzin onwaarheden heeft geroepen en een lastercampagne is begonnen tegen Chico’s Place.
Reacties