Arnhemmers betalen straks 35 euro als ze Duitsland in rijden

Arnhemmers betalen straks 35 euro als ze Duitsland in rijden

Naar Duitsland gaan zal in de toekomst veel meer gaan kosten dan voorheen. Nederlanders moeten straks een ‘Vignet’ aanschaffen als ze Duitsland in rijden. Volgens de laatste berichten uit Duitsland ligt er een voorstel van de Duitse minister klaar om 35 euro te vragen voor een vignet van 10 dagen.


Retourtje Duitsland wordt duurder
Indien Nederlanders een vignet voor twee maanden willen, gaat het ze ongeveer 50 euro kosten. Vooral voor Nederlanders die vaak over de grens gaan voor hun werk of andere hobby’s gaat dit veel geld kosten. Behalve negatieve reacties uit het bedrijfsleven klagen ook veel jongeren uit Gelderland omdat dagtrips naar sommige Duitse steden nu veel duurder zullen uitpakken.

Officieel nog niet ingevoerd
De tol is officieel nog niet ingevoerd in Duitsland omdat de Duitse Bondsdag het nog moet goedkeuren. Wanneer dit verwacht wordt is niet bekend. De Duitsers verwachten dat ze 45 miljoen euro extra in kas gaan stoppen dankzij de tolheffing.
Reacties