Een van de eerste gastarbeiders van Arnhem overleden

Een van de eerste gastarbeiders van Arnhem overleden

Arnhemmer Aydin Agsangu is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Agsangu was een van de eerste gastarbeiders in Arnhem toen hij in 1963 kwam werken in Arnhem. Hij woonde al tientallen jaren in de Arnhemse wijk Geitenkamp.
Hij kwam destijds uit Igdir (in de buurt van Kars), een plaats in het oosten van Turkije. Agsangu werkte jarenlang in steenfabrieken (Heteren) en zorgde er ook voor dat andere Turkse gastarbeiders meteen een baan konden vinden als ze aankwamen in de pensions in Velp of Rheden. Hij hielp destijds ook vele nieuwkomers (gastarbeiders) in Arnhem om ze zo goed mogelijk te ontvangen in Arnhem.

Aydin Agsangu uit Geitenkamp

De 85-jarige meneer Aydin was ook de schoonvader van de bekende Arnhemse kapper Hakan Dasdemir. Die weer een vader is van de Arnhemse ‘Hoessie the Barber’. Velen kennen Agsangu ook als een goede en vriendelijkeman die altijd werd gespot bij Turkse cafes aan de Steenstraat.

Zijn dodengebed (laatste gebed bij overleden moslims) zal maandagmiddag rond 12:30 uur plaatsvinden bij de HDV Turkiyem moskee in Presikhaaf.
Reacties