Nicolette van Dam kust wereldberoemde ‘zoutstrooi’ chef in Turkije

Nicolette van Dam kust wereldberoemde ‘zoutstrooi’ chef in Turkije

Nicolette van Dam gaat langs bij top chef Nusret en kust hem na zijn show aan tafel.

Nusret methode
Als je het over vlees hebt en je bent in Istanbul, dan denk je maar aan een naam; Nusr-et. Een steakhouse waar het niet gek is om bekende artiesten langs te zien komen. Zo is het mogelijk om een van de beroemdste Turkse artiesten daar te zien eten maar ook de ‘gewone’ burger uit Nederland komt daar. Zo hebben we geschreven over de bekende Turks-Nederlandse zanger en Kapper die met hun vrienden een hapje gingen eten in het restaurant.

‘Zout strooien’
De eigenaar, Nusret Gökce, heeft een bijzondere lijn in zijn carrière meegemaakt. Ik had een maandloon van ongeveer  €450,- (1800TL) en ben nu inmiddels werkgever van 400 mensen. Zijn filmpjes met het ‘strooien’ van zout wordt inmiddels over de hele wereld nagedaan. Van mensen die in de horeca werken tot bekende professionele voetballers die thuis vlees bereiden. Ook Nicolette van Dam heeft over Nusret gehoord en heeft een bezoekje gebracht aan het restaurant. In het filmpje is te zien hoe haar vlees wordt gesneden en hoe ze hem een kus geeft.









Reacties