Ondanks algemeen oordeel zijn Arnhemmers kritisch over binnenstad

Ondanks algemeen oordeel zijn Arnhemmers kritisch over binnenstad

De gemeente presenteerde gisteren een binnenstadsmonitor met recente cijfers over het gedrag van bezoekers en waardering over verschillende onderwerpen die van belang zijn als je de binnenstad van Arnhem bereikt.

Algemeen oordeel over Arnhem is goed
Zo scoort Arnhem goed als het gaat om een algemeen oordeel. De bezoekers geven de binnenstad van Arnhem een 7,4. Horecavoorzieningen (7,8), culturele voorzieningen en de veiligheid doen het ook goed met een 7,4 als oordeel. En wat betreft bereikbaarheid zijn de fietsers (8,3) en openbaar vervoer gebruikers (8,1) zeer tevreden met de bereikbaarheid van de binnenstad.
Belangrijke verbeterpunten
Hoewel de gemeente bijna alleen maar positieve resultaten naar buiten bracht, blijkt ook dat er nog steeds veel kritiek is op het stadsbestuur vanwege het parkeerbeleid, leegstand en meer variatie en kwaliteit in winkelaanbod. Of de gemeente hier altijd wat aan kan doen is nog maar de vraag.

30% komt met de auto
De bezoeker van de binnenstad van Arnhem besteedt aan dagelijkse artikelen € 23,- en aan niet dagelijkse artikelen € 94,- in een verblijfsduur van 140 minuten. 75% van de bezoekers van de binnenstad komen dan ook uit de stadsregio Arnhem/Nijmegen. 30% komt met de auto, 23% met de fiets en 17% met de bus. 11% komt naar de binnenstad met de trein en 19% van de bezoekers komen lopend.

Meest gestegen in beoordeling
Bereikbaarheid van het OV is enorm gestegen van 7,6 naar 8,1. Ook zijn de bezoekers tevreden over Horeca in de binnenstad van Arnhem (van 7,4 naar 7,8). En de mogelijkheden om de fietsten te stallen scoren ook goed bij de bezoekers (7,1 naar 7,6).

De binnenstad kan nog wel wat schoner blijkt uit de binnenstadsmonitor. In vergelijking met andere punten kan Arnhem volgens de bezoekers nog schoner worden. (van 6,4 naar 6,9)
Reacties