Gemeente gaat parkeerplaatsen bij Blauwe Golven weghalen

Gemeente gaat parkeerplaatsen bij Blauwe Golven weghalen

Binnenkort is het niet meer mogelijk om zo ruim te parkeren bij de ´Blauwe Golven´ onder de Mandelabrug. Dit maakt de gemeente bekend in een persbericht. In een inspiratiedocument genaamd ‘Creatieve Corridor’ is dit gepresenteerd. De onlogische kronkel in de verkeersbeweging, die er nu is, zal ook eerst worden aangepakt. 

Belangrijke entree naar de binnenstad
De Arnhemse SP-wethouder zei het volgende hierover: “De Blauwe golven liggen op een unieke plek tussen Museum, ArtEZ, station, binnenstad en Rijn. De plek is een belangrijke entree naar de binnenstad, maar wordt niet zo ervaren. Het is nu een verkeersknooppunt met een onduidelijk ingerichte parkeerplaats. Als we het overbodige asfalt weghalen, kan een ontmoetingsplek vol sport, kunst, cultuur en ambacht ontstaan.”




Kunstwerk Blauwe Golven zal verdwijnen
Het bekende kunstwerk ‘Blauwe Golven’ van Peter Struycken zal hierdoor gaan verdwijnen. De gemeente is van mening dat de Blauwe Golven als parkeerplaats niet optimaal functioneren, een verbetering van de parkeerfunctie wordt ook onderdeel van de plannen.

Investeer mee
In plaats van de Blauwe Golven en parkeerplaatsen komen er allerlei nieuwe ontwikkelingen. Partijen zijn vrij om mee te denken en te investeren. Zo kan de gemeente investeringen binnenhalen en andere partners verleiden om ook te investeren. Dat is onder andere te zien rondom Rozet. Door als gemeente te investeren in het gebouw en de ruimte eromheen, kwamen ook andere ontwikkelingen op gang.






Related Articles

EK Volleybal in Arnhem: Krakers tussen Nederland, Turkije en Rusland

Van 1 t/m 9 april organiseert de Nevobo in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het EK Volleybal voor meisjes onder de

BEELDEN Alem The Barber gaat langs bij rapper GIANT

De bekende Arnhemse barber Alem vlogt tegenwoordig en gaat overal langs. In een van zijn recente video’s gaat de barber

Vitesse breidt business club uit met de Vitesse Business Academy

Vanaf seizoen 2020|2021 presenteert Vitesse een speciale business club voor jonge professionals, genaamd de Vitesse Business Academy (VBA). Deze business

Geverifieerd door MonsterInsights