Primark en Kamerlid Kerstens (PvdA) in gesprek over slechte arbeidsomstandigheden

by AMS97531A123 | 25 februari 2017 11:31

Directie modeketen gaat in op uitnodiging van het PvdA-kamerlid na acties voor het personeel in Arnhem en Nijmegen.

PvdA en Primark in gesprek
Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) nodigde Primark deze week uit om in gesprek te gaan over de slechte arbeidsomstandigheden voor het personeel van de kledinggigant. De directeur van Primark in Nederland en België heeft die uitnodiging nu geaccepteerd. Het gesprek vindt donderdag 2 maart plaats in Den Haag.

[1]


“Van de directie van Primark wil ik vooral horen hoe ze zo snel mogelijk de werkomstandigheden voor hun personeel drastisch verbeteren, te beginnen met het simpelweg naleven van de wet,” laat Kerstens weten. “Als dat niet gebeurt, zal ik alle middelen die ik als Kamerlid heb, in blijven zetten voor de werknemers van Primark, schouder aan schouder met de vakbond.”

Actie voor personeel Primark
Afgelopen week voerde Kerstens samen met andere PvdA’ers actie voor het personeel in Arnhem en Nijmegen. Uit een enquête van de FNV bleek dat de omstandigheden voor werknemers van de Primark erg slecht zijn: een te hoge werkdruk, intimidatie, het niet instellen van een ondernemingsraad, het negeren van gezondheidsklachten en zelfs ongeoorloofd cameratoezicht in de personeelsruimten. Niet alleen in Arnhem en Nijmegen, maar in heel Nederland blijkt dit het geval.

Kerstens, zelf voormalig vakbondsvoorzitter bij FNV Bouw, riep de Arbeidsinspectie en de Autoriteit Persoonsgegevens op om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij Primark. Naar aanleiding hiervan en de acties voor het personeel, ontving het PvdA-Kamerlid een e-mail van de directeur van Primark Nederland en België. Primark maakte zich volgens de e-mail zorgen om de ontstane commotie. “Ik heb hem daarop gemeld dat ik me vooral zorgen maak om de arbeidsomstandigheden van z’n mensen,” zegt Kerstens. Op zijn uitnodiging om snel om de tafel te gaan zitten, bleef het van de kant van Primark aanvankelijk stil. Nadat Kerstens liet weten nieuwe acties niet uit te sluiten, werd zijn aanbod alsnog aangenomen.

[2]


Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/02/25/primark-en-kamerlid-kerstens-pvda-in-gesprek-over-slechte-arbeidsomstandigheden/