‘Gemeente en politie nemen geen extra maatregelen na autobranden’

‘Gemeente en politie nemen geen extra maatregelen na autobranden’

Afgelopen weekend was het weer raak in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Een auto aan de Warmelolaan in Presikhaaf ging in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op. Het is nu duidelijk geworden dat het toch weer om brandstichting gaat.

Veel autobranden in Presikhaaf
De wijk Presikhaaf had in 2016 ook veel te maken met onverklaarbare autobranden. Gemeente en politie hadden hier ook toen al geen grip op. Dat lijkt na de eerste tweede maanden van 2017 ook niet te veranderen. Opvallend is wel dat niemand in Arnhem het wil hebben over een gekke autopyromaan.




Politie: Voorlopig geen extra maatregelen
De politie verklaarde eerder al aan OmroepGelderland dat het voorlopig geen extra maatregelen gaat nemen in de wijk: ‘Allereerst hebben we niet de mankracht om voor langere tijd extra agenten in te zetten. Daarbij zit er een behoorlijke tijd tussen het moment dat een auto in brand wordt gestoken en dat de brand ontdekt wordt. De dader heeft altijd een behoorlijke voorsprong op ons. Dus we moeten hem of haar bijna op heterdaad betrappen of concrete getuigen hebben. Omdat we nooit weten wanneer zoiets plaatsvindt, is het vaak zoeken naar een naald in een hooiberg.’

De gemeente neemt de signalen wel serieus, maar gaat ook geen extra maatregelen nemen. De signalen van onveiligheid worden serieus genomen en samen met de politie zal de situatie in de gaten gehouden worden.






Related Articles

Jumbo Supermarkt gaat nu veel sneller bezorgen in Arnhem

Jumbo Supermarkten opent vandaag een nieuwe hub in Bemmel. Deze centrale thuisbezorglocatie is specifiek bedoeld voor de verdere distributie van

VIDEO Gast gooit halve kilo Natrium in het water en ziet dit dan gebeuren

De vraag: wat gebeurt er als je een halve kilo Natrium in het water gooit? Nou deze gasten leggen hun

Vanwege privacy naam dode Turkse vrouw niet bekend gemaakt

De politie weet inmiddels wie de vrouw is die vrijdagavond levenloos in een vijver bij de Velperweg lag. Eerder had

Geverifieerd door MonsterInsights