‘Gemeente en politie nemen geen extra maatregelen na autobranden’

‘Gemeente en politie nemen geen extra maatregelen na autobranden’

Afgelopen weekend was het weer raak in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Een auto aan de Warmelolaan in Presikhaaf ging in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op. Het is nu duidelijk geworden dat het toch weer om brandstichting gaat.

Veel autobranden in Presikhaaf
De wijk Presikhaaf had in 2016 ook veel te maken met onverklaarbare autobranden. Gemeente en politie hadden hier ook toen al geen grip op. Dat lijkt na de eerste tweede maanden van 2017 ook niet te veranderen. Opvallend is wel dat niemand in Arnhem het wil hebben over een gekke autopyromaan.
Politie: Voorlopig geen extra maatregelen
De politie verklaarde eerder al aan OmroepGelderland dat het voorlopig geen extra maatregelen gaat nemen in de wijk: ‘Allereerst hebben we niet de mankracht om voor langere tijd extra agenten in te zetten. Daarbij zit er een behoorlijke tijd tussen het moment dat een auto in brand wordt gestoken en dat de brand ontdekt wordt. De dader heeft altijd een behoorlijke voorsprong op ons. Dus we moeten hem of haar bijna op heterdaad betrappen of concrete getuigen hebben. Omdat we nooit weten wanneer zoiets plaatsvindt, is het vaak zoeken naar een naald in een hooiberg.’

De gemeente neemt de signalen wel serieus, maar gaat ook geen extra maatregelen nemen. De signalen van onveiligheid worden serieus genomen en samen met de politie zal de situatie in de gaten gehouden worden.
ReactiesRelated Articles

Aboutaleb 10 miljoen euro, 7 kg goud en 23 auto’s

Gigantische vangst afgelopen jaar voor de politie Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb schreef in zijn brief aan de gemeenteraad van Rotterdam

Proefbestrating in een tent op de Markt in Arnhem

In mei 2016 wordt de Markt in Arnhem opnieuw ingericht. Om te ontdekken welke mix van straatklinkers qua kleur het

Turkse groenteboer heeft speciale openingstijden tijdens Ramadan

De Turkse groenteboer in winkelcentrum Klarendal heeft speciale openingstijden tijdens de Ramadan. Reacties