Voormalig directeur slachthuis in Elst krijgt boete vanwege mislukte ‘Halal-slacht’

Voormalig directeur slachthuis in Elst krijgt boete vanwege mislukte ‘Halal-slacht’

Een voormalig directeur (32) van een slachthuis in Elst moet vanwege een mislukte halal-slacht een boete betalen van 10.000 euro. De rechtbank in Zutphen doet vandaag een uitspraak hierover.

Moeite om keel door te snijden
Medewerkers van het slachthuis hadden moeite om de keel van de stier door te snijden, waardoor het dier bijna een half uur onnodig heeft geleden. Hoe dit nieuws naar buiten is gekomen is niet bekend. Normaal gaat zo een slachting wel gewoon goed.

10.000 euro boete
Het OM (Openbaar Ministerie) eiste twee weken geleden een werkstraf van 180 uur of een celstraf van drie maanden tegen de voormalig directeur (32) van de slachterij. De slachterij kreeg ook een boete van 10.000 euro. Het OM maakte ook bekend dat het dier te groot was voor de slachtkooi.

In verschillende andere media verklaarde een woordvoerder van het slachthuis dat er sprake was van een menselijke fout. De deur zou opengelaten zijn, waardoor de stier buiten de kooi kon komen. Omdat de veiligheid van het personeel voor ging, werd dat eerst geregeld.


Tags assigned to this article:
boete voor slachthuishalal slachtslachthuis elst

Related Articles

Genomineerden Cultuurprijs Arnhem 2024 zijn bekend!

De jury van de Cultuurprijs Arnhem heeft de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Arnhem 2024 bekendgemaakt. Uit een scala aan

Jumbo komt met een restaurantwaardige kerstmenu

Hoe de feestdagen er dit jaar ook uitzien, Jumbo zorgt er voor dat deze kerst in in ieder geval thuis

Deltakwartier Arnhem in trek bij rijke Turkse Arnhemmers

De Deltakwartier in Arnhem is in trek bij rijke Turkse Arnhemmers. (foto: DeltaKwartier.nl)

Geverifieerd door MonsterInsights