Trotse Vitesse-fans ‘promoten’ bekerfinale in Nijmegen

Trotse Vitesse-fans ‘promoten’ bekerfinale in Nijmegen

Vooralsnog onbekende Vitesse-fans hebben zaterdagmiddag een oproep gedaan aan Nijmegenaren om de bekerwedstrijd van AZ tegen Vitesse te bekijken. De ludieke actie in Nijmegen werd vastgelegd met een foto, die massaal via WhatsApp werd gedeeld onder Arnhemmers. 

Ludieke actie Vitesse-fans
De ludieke actie van Arnhemse supporters zorgde voor leuk beeldmateriaal in Nijmegen. Zo werd de NEC-bord in de kleuren van de Arnhemse club beplakt met een aankondiging van de bekerfinale tussen AZ en Vitesse. Dit gebeurde zaterdagmiddag op klaarlichte dag, stadinwaarts langs de N325, in Nijmegen. Volgens bronnen dichtbij de ‘plakkers’ zijn ze weer heelhuids aangekomen in Arnhem en hebben ze het overleefd. De bekerfinale tussen Vitesse en AZ is op zondag 30 april.

Reactie op NEC-bekladding
Met de actie van de Vitesse-supporters lijkt er gereageerd te worden op de bekladding van een groot graffitikunstwerk (Onder de Nelson Mandelabrug) van Arnhemmer Esone. De kunstwerk werd onlangs vermoedelijk door supporters van NEC bekladt.

Nummer 1 van Gelderland
Als boodschap aan de Nijmegenaren stond ook nog eens in blokletters aangegeven dat ‘Vitesse al 125 jaar de nummer 1 is van Gelderland.’ De clubleiding van NEC en Vitesse hebben nog niet gereageerd op de actie van de Arnhemmers.

ReactiesRelated Articles

Drie vrouwen met auto over de kop Arnhem A12

Vanochtend rond 05:30 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een auto met drie inzittenden over de kop was

Overval met vuurwapen op lijnbus in Apeldoorn

Maandagavond rond 22:00 uur is er aan de Regentesselaan in Apeldoorn een overval op een lijnbus gepleegd. Twee jongens waren

Arnhemmer aangehouden voor heling aanhanger

De man uit Beekbergen ziet zijn eigen aanhanger te koop staan op Marktplaats. Het gaat hier om de aanhanger die