EK Volleybal in Arnhem: Krakers tussen Nederland, Turkije en Rusland

EK Volleybal in Arnhem: Krakers tussen Nederland, Turkije en Rusland

Van 1 t/m 9 april organiseert de Nevobo in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het EK Volleybal voor meisjes onder de 18 jaar. Alle omstandigheden zijn aanwezig voor een gedenkwaardige editie van dit belangrijke jeugdtoernooi. Vrijdagmiddag vond in het Openluchtmuseum in Arnhem de loting plaats. Nederland speelt in poule 1 tegen Turkije, Bulgarije, Rusland, Duitsland en Italië (info www.volleybal.nl).

De twee poules bestaan uit:

Pool I: Nederland, Turkije, Bulgarije, Rusland, Duitsland, Italië

Pool II: Polen, Griekenland, Servië, Wit-Rusland, Roemenië, Slovenië




Nederland is gastland
Naast gastland Nederland hebben elf andere teams zich geplaatst voor de eindronde van het EK U18. Zij plaatsten zich via de kwalificatietoernooien in januari. Als groepswinnaars plaatsten Servië, Wit-Rusland, Turkije, Polen, Rusland, Duitsland, Griekenland en Bulgarije zich. Roemenië, Italië en Slovenië plaatsten zich als beste nummers twee.

Turkije- Bulgarije om 14:30 uur
Turkije speelt zondagmiddag om 14:30 uur tegen Bulgarije. De wedstrijd is live te zien in sporthal Valkenhuizen in Arnhem.

Rusland is de regerend Europees kampioen, zij wonnen twee jaar geleden goud in Plovdiv voor Servië (zilver) en België (brons).

EK voor meiden
Het EK voor meisjes onder 18 jaar werd voor het eerst georganiseerd in 1995. De twaalf deelnemende teams worden verdeeld over twee poules van zes. Aan het einde van de single round robin plaatsen de twee beste landen per poule zich voor de halve finales. De teams die als derde en vierde eindigen spelen door voor plaats 5 t/m 8.

De top zes van het EK U18 plaatst zich voor het WK U18, dat in augustus wordt gespeeld in Argentinië. De top zeven mag bovendien in juli deelnemen aan het Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Hongarije.






Related Articles

Bekende Pakketservice ontvangt taart van Post NL voor snelle bezorgingen

Een van de bekendste pakketdiensten uit de regio, Weis Post en Pakketservice, heeft gisteren een speciale taart ontvangen van Post

My Jewellery: Van online succes naar fysieke stores

Het creëren van een ontmoetingsplek en een ruimte om My Jewellery optimaal over te brengen is sinds 2015 de missie

Turkse supermarkt maakt medewerker van het jaar bekend

Volgens bronnen dichtbij Supermarkt Guven  is Cengiz Sarikaya medewerker van het jaar geworden bij de Turkse supermarkt aan de honigkamp.

Geverifieerd door MonsterInsights