Arnhem heeft eerste publieke laadplein voor elektrische auto’s

Arnhem heeft eerste publieke laadplein voor elektrische auto’s

Arnhem is de eerste gemeente in Nederland waar in samenwerking met Allego een groot, openbaar en slim laadplein is gerealiseerd. Het laadplein op parkeerplaats Trans kan zestien elektrische voertuigen tegelijk opladen en beschikt over moderne software om de elektriciteitsvraag van de auto’s slim af te stemmen op de beschikbare hoeveelheid stroom.
Slim en eenvoudig
Het gebruik van de laadpalen is even slim als eenvoudig: e-rijders kunnen de beschikbaarheid van laadpalen zien en zonder laadpas het laadplein gebruiken met een handige app.

Laadplein
Het opladen van elektrische auto’s gebeurt nu vooral met losse laadpalen. Op plekken waar meer vraag is, zijn eenvoudig uit te breiden laadpleinen een oplossing. ‘ChargingPlaza’, dat gerealiseerd is in samenwerking met Allego, is het eerste laadplein van deze soort op een openbare parkeervoorziening. De belangrijkste hardware en software is in een centrale kast bijeengevoegd, waardoor de laadpalen op het plein erg compact zijn en weinig ruimte innemen. Ze zijn zo vormgegeven dat ze nauwelijks zichtbaar zijn in het groen rondom de parkeerplaats.

Lees verder via Arnhem.nl
ReactiesRelated Articles

19-jarige Arnhemmer aangehouden voor mishandeling

Arnhem – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie een 19-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking

Max is de vriendelijkste pakketbezorger van Arnhem

De bewoners van de Arnhemse wijk Sint Maarten en Sonsbeekkwartier hebben een ode gebracht aan de bekendste pakketbezorger van Arnhem,

Gratis eten en geld verdienen kan bij Chico’s Place

Chico’s Place en Chico’s Place To Go komen met iets unieks om nieuwe bezorgers en medewerkers te vinden. In een