BEELDEN ‘Terrorist’ gijzeling Klarendal was bekend bij de wijkagent

BEELDEN ‘Terrorist’ gijzeling Klarendal was bekend bij de wijkagent

Woensdagmiddag was Arnhem heel even wereldnieuws vanwege een 57-jarige man uit Arnhem die de hele stad bezig hield vanwege een gijzeling. Onder toeziend oog van vele getuige werd de man half naakt aangehouden bij een bekende Turkse kledingzaak aan de Hommelseweg. Dankzij tips bracht HaberArnhem het nieuws als eerste naar buiten met foto’s van een afgesloten Hommelstraat. Daarna werd het pas opgepakt door de Gelderlander, Omroep Gelderland en landelijke media. (foto: screenshot youtube)

Hommelsweg afgesloten
Rond 11.10 kreeg de politie een melding binnen over een man die met een vuurwapen het wijkcentrum binnen was gekomen. Op dat moment werd ook meteen de Hommelstraat en Hommelsweg afgesloten voor al het verkeer. Winkeliers mochten niet naar buiten en iedereen werd geadviseerd om binnen te blijven. Men ging eerst uit van een eventuele overval of een gijzeling bij de SuperCoop, omdat HaberArnhem dit als eerste naar buiten bracht. Alle persburea’s namen dit ook meteen over.
Verdachte had ‘bom’ bij zich
Achteraf verklaarde de verdachte verklaarde namelijk dat hij een bom bij zich had. Vier mensen waren op dat moment ook binnen in het wijkcentrum. Meteen gingen alle alarmbellen af en werden de straten afgezet met agenten die te paard kwamen. Een speciale aanhoudingseenheid was ook vrij snel ter plaatse. En vanuit de lucht werd de situatie de hele tijd in de gaten gehouden met een politiehelikopter.

Gijzeling duurde heel lang
De verdachte wilde niet meteen meewerken en liet gedurende de gijzeling twee mensen vrij die informatie moesten doorgeven aan de politie. De man gaf tijdens de gijzelingssituatie al aan contact te willen met de politie, dit kwam ook vrij snel tot stand. De gesprekken hebben er toe geleid dat de man zich rond 14.05 uur uur overgaf. Toen bleek ook dat de verdachte een nepvuurwapen bij zich droeg. En was alle commotie eigenlijk voor niets. Vanwege de veiligheid moest de man zich eerst uitkleden voor het geval hij wapens of explosieven bij zich droeg.
Treinverkeer door Klarendal stopgezet
Tijdens de gijzelingssituatie werd het treinverkeer door Klarendal ook stopgezet, omdat niemand wist of de verdachte daadwerkelijk explosieven bij zich had. De EOD (Explosieven Opruimigsdienst Dienst) heeft het pand en de omgeving onderzocht op aanwezigheid van wapens en of explosieven. Later werd er ook niets geks gevonden in de woning van de man.

Verdachte bekend bij wijkagent
Volgens de eerste berichten van de politie lijkt de man geen banden te hebben met terroristische organisaties. Wel was de 67-jarige man bekend bij de wijkagent, niet duidelijk is wat de politie hiermee bedoelt. De verdachte zal door de politie gehoord worden om er onder andere achter te komen wat het motief van zijn daden was.

ReactiesRelated Articles

Informatieavond aan ondernemers door Ozkara & Osinga Advocaten

De advocaten Ismet Ozkara en Eric Osinga van Ozkara & Osinga Advocaten waren maandag 7 december op uitnodiging van ondernemersvereniging

VIDEO De nachtmerrie van elke docent, wat zou jij doen?

Voor veel mensen lijkt het heel gewoon en makkelijk om een klas vol pubers onder controle te houden. Reacties

AFC Arnhem ‘Old Stars’ wint eenvoudig ondanks afwezigen

AFC Arnhem ‘Oldstars’ heeft zondag de thuiswedstrijd tegen SDOO 4G met 3-0 gewonnen. Voor de Arnhemmers scoorden Oguzhan Kose, Omer Ersan