Lekker he? Sportlife bevat ook varkensgelatine

Lekker he? Sportlife bevat ook varkensgelatine

Sportlife bevat tegenwoordig ook sporen van varkensgelatine, dit is bevestigd door Leaf Holland BV (producent). Misschien was dit al bekend bij een aantal lezers van ons. Gezien de impact van Sportlife op ons leven, leek het ons raadzaam om dit nogmaals kenbaar te maken. (foto: screenshot youtube)

Geen varkensvlees, wel sportlife?
Voor de ‘average’ consument maakt dat natuurlijk niets uit, maar voor consumenten die geen varkensvlees mogen eten komt dit als een dreun. Er zijn namelijk in Nederland ook mensen, die om wat voor reden dan ook geen varken of varkensgelatine mogen eten. Hoe spijtig Wilders dit ook zal vinden.
Varkensgelatine in kauwgom
Jarenlang kauwden bijvoorbeeld ook moslims  gewoon op een Sportlife, zonder te weten dat alle varianten van Sportlife varkensgelatine bevatten. En als iets niet halal is dan is dat Varkensvlees, of alles wat daarmee te maken heeft.

n een verklaring heeft Leaf Holland BV het volgende meegedeeld: ‘ Sportlife kauwgom (alle varianten) bevat in principe geen  gelatine, echter in de drageerlaag van de gums wordt wel gelatine (van varkens) als technische hulpstof gebruikt (0,2%). Omdat het een technische hulpstof is, hoeft dit niet op de ingredientendeclaratie vermeld te worden’.

Bovenstaande is bevestigd in een reactie aan een consument met vermelding van referentienummer 80939.

Bron: HaberGelderland.com (zie link)
ReactiesRelated Articles

“Holocaust herdenken doet ons bloedbad GAZA niet vergeten”

“Het herdenken van tragedies uit het verleden, en in het bijzonder de Holocaust, betekent niet dat de moord op meer

Asscher (PvdA) heeft moeite met uitspraak over AKP-brief

PvdA-minister Lodewijk Asscher heeft scherpe kritiek geuit richting het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB). Het CPB reageerde vorige week al dat

Kippenvel! Een bijzonder 27-jarig jubileum voor caissière

Iedereen wil toch wel zo’n lieve caissière achter de kassa? Wat was het leuk om haar 27-jarig jubileum te vieren!