Happy Hour: langer parkeren levert geld op in Arnhem

Happy Hour: langer parkeren levert geld op in Arnhem

Op 8 mei start in Arnhem een speciale actie om spitsmijders te belonen. Automobilisten kunnen in de parkeergarages Rozet, Centraal en Musis een ‘Dit is PAS Arnhem’-cadeaukaart verdienen van vijf euro. Ze moeten dan wel voor 16.00 uur de auto geparkeerd hebben en tussen 18.00 en 20.00 uur de garage uitrijden. Op vertoon van het parkeerticket krijgen ze een Dit is Pas Arnhem-cadeaukaart die online geactiveerd kan worden. Zo loont het om iets langer in de stad te blijven en de drukte van de spits te mijden.

Op 8 mei zijn er vanaf 16.30 uur in de garages Rozet, Centraal en Musis speciale promoteams aanwezig om parkeerders op de actie te wijzen. Vanaf 18.00 uur reiken zij ook de cadeaukaart uit aan mensen die dan pas vertrekken. Veel winkeliers uit de binnenstad maken hun klanten attent op de actie met posters en flyers.




Stimuleren langer verblijf in binnenstad
Het doel van de actie is om mensen te bewegen een uurtje langer in de stad te blijven en pas na de avondspits te vertrekken uit de binnenstad. Dat betekent een betere spreiding van het verkeer en dat vermindert verkeersopstoppingen. De actie richt zich zowel op bezoekers van de binnenstad als op mensen die in het centrum werken.

“Met deze actie, aangekondigd in de visie “De Arnhemse binnenstad binnen bereik”, snijdt het mes aan twee kanten”, aldus wethouder Ritsema “Naast de spitsmijding stimuleren we hiermee een langer verblijf in de binnenstad. Na 18.00 uur leeft de binnenstad ook, kijk bijvoorbeeld naar onze aantrekkelijke horeca. Met deze actie is tevens aandacht voor de succesvolle “Dit is PAS Arnhem” en lokken we bestedingen uit in de stad. Goed voor ondernemers!”

De “Dit is Pas Arnhem”-cadeaukaart wordt geaccepteerd door winkels, horecabedrijven en culturele instellingen. Deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.ditispasarnhem.nl. De actie loopt van 8 mei tot eind mei of eerder als de kaarten op zijn. Per persoon kan één kaart worden geladen; op is op.

Lees verder persbericht gemeente Arnhem






Related Articles

Voor deze man en vrouw moet je oppassen

Voor dit duo moet je echt uitkijken. De slachtoffer wordt op een slinkse manier afgeleid en even later is hij

KWF benefietdiner voor de derde keer in Arnhem

Op 13 oktober organiseert Stichting Events2Cancer in samenwerking met Hotel Groot Warnsborn in Arnhem de derde editie van het KWF

De 3 smaakmakers van de gemeenteraad in Arnhem

DENK gemeenteraadslid Talip Aydemir is een van ‘De Smaakmakers’ in de gemeenteraad van Arnhem. Dit maakte de Gelderlander onlangs bekend

Geverifieerd door MonsterInsights