Arnhem gaat vrouwen met een uitkering opleiden tot klusvrouw

by AMS97531A123 | 17 mei 2017 00:01

De gemeente Arnhem en Mevrouw Spijker zijn per 1 mei 2017 een samenwerkingsverband gestart. Doel van het project is vrouwen met een bijstandsuitkering in een jaar tijd op te leiden tot klusvrouw. Dit werd met een persbericht bekend gemaakt.

Economische zelfstandigheid vergroten
Met dit project wil de gemeente de economische zelfstandigheid van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt vergroten. Drie vrouwen zijn inmiddels gestart met dit project met behoud van uitkering. De dames krijgen begeleiding van een professionele vakvrouw en leerwerkbegeleider. Een van de deelneemster was  superpositief over alles: “Eindelijk krijg ik de kans om weer mee te doen, ondanks mijn leeftijd of opleiding, om te ontwikkelen wat ik echt leuk vind en nog heel lang wil doen!”

[1]

Doorstromen naar betaald werk
De gemeente heeft als doelstelling dat de dames na een jaar doorstromen naar betaald werk, binnen of buiten mevrouw Spijker. De gemeente wil dit bereiken door het vergroten en professionaliseren van klusvaardigheden en werknemersvaardigheden. In de loop van het jaar wordt het geleerde steeds zelfstandiger toegepast. Na gemiddeld een jaar kunnen de vrouwen vakkundig en zelfstandig klussen uitvoeren bij klanten.

Meer informatie over dit project? Kijk dan voor meer informatie op www.mevrouwspijker.nl[2] .

[3]

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  2. www.mevrouwspijker.nl: http://www.mevrouwspijker.nl
  3. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2017/05/17/arnhem-gaat-vrouwen-met-een-uitkering-opleiden-tot-klusvrouw/