RTL Nieuws publiceert ‘vieze’ supermarkten en bakkers uit Gelderland

by AMS97531A123 | 19 mei 2017 19:37

RTL Nieuws[1] publiceerde vrijdagavond een lijst met supermarkten, bakkers en slagers uit ‘jouw’ buurt die hun hygiëne of voedselveiligheid niet op orde hadden. Het gaat om in totaal 200 bedrijven die in het afgelopen jaar onder verscherpt toezicht stonden vanwege slechte hygiëne en voedselveiligheid.

Rattenurine in sommige winkels
RTL begint haar nieuwsartikel met zeer onsmakelijke teksten zoals: ‘Ongeschikt voor consumptie: 8 verpakkingen caramelnuts, deze verpakkingen zijn doordrenkt met rattenurine’, schrijven inspecteurs van de NVWA in februari 2016 na een bezoek aan een toko. Het bedrijf wordt onmiddellijk gesloten en komt onder verscherpt toezicht te staan.”

Lees verder onder foto

[2]


Verscherpt toezicht voor veel winkels
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op verzoek van RTL Nieuws een lijst met supermarkten, bakkers, slagers en toko’s openbaar gemaakt die tussen 2013 en juli 2016 onder verscherpt toezicht stonden. Op de lijst staan ruim tweehonderd bedrijven die in die periode meerdere boetes kregen voor slechte hygiëne en voedselveiligheid.

Viel allemaal wel mee voor Gelderland
Voor Gelderland viel het allemaal gelukkig reuze mee. Waar dit precies door komt is niet bekend. Mogelijk hebben inspecteurs nauwelijks tijd om behalve de Randstad ook het oosten van het land te bezoeken.

Voor een totaal beeld van alle ‘vieze winkels’ zie buurtfacts[3] van RTL Nieuws.

[4]


Endnotes:
  1. RTL Nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/namen-200-vieze-winkels-openbaar-nootjes-in-urine-en-rattenkarkassen
  2. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/
  3. buurtfacts: https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/gezondheid/bij-deze-supermarkten-bakkers-slagers-en-tokos-was-iets-mis
  4. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/05/19/rtl-nieuws-publiceert-vieze-supermarkten-en-bakkers-uit-gelderland/