VIDEO Moslima wordt niet geholpen omdat ze een hoofddoek draagt

by AMS97531A123 | 27 mei 2017 18:28

Als deze moslima iets komt bestellen wordt ze compleet genegeerd door de medewerkers. Nadat andere klanten aangeven dat ‘zij’ eerst is, vertellen ze waarom ze haar niet willen helpen.
[1]
Moslima
De moslima komt bij een snackbar om eten te bestellen. Ze wordt in eerste instantie compleet genegeerd en de medewerkers helpen eerst de andere klanten terwijl zij later binnen zijn gekomen en dus nog niet aan de beurt zijn. De klanten die worden geholpen hebben niet door dat de moslima nog niet was geholpen. De dame zegt: “volgens mij was  ik aan de beurt, word ik nog niet geholpen” waarop de andere klanten excuus aanbieden en zeggen “o ik dacht dat u al had besteld, gaat u maar”.




Sociaal experiment
Gelukkig is alles in scene gezet en is het dus -van de medewerkers en de moslima- een test hoe de overige klanten gaan reageren. Zoals in het filmpje hieronder te zien is, reageren bijna alle mensen hetzelfde. De klanten reageren op hetgeen wat de medewerkers zeggen en zorgen ervoor dat de moslima eerst wordt geholpen of zee lopen uit boosheid weg.




Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/05/27/video-moslima-wordt-niet-geholpen-omdat-ze-een-hoofddoek-draagt/