Heel Gelderland komt langs bij bakkerij Divan voor Ramadan-brood

by AMS97531A123 | 30 mei 2017 16:51

De bekendste Turkse bakker van Gelderland heeft het deze dagen veel drukker dan normaal. Vanwege het vastenmaand Ramadan is er veel meer interesse in een warme ‘pide’ dan tijdens andere maanden. Divan heeft ook een speciale houtoven, dat de pide dan net even iets smakelijker maakt. (foto: HaberArnhem)

[1]

Warme Ramadan-pide
Vanwege het vastenmaand Ramadan gaan de meeste moslims in Arnhem voor warm Ramadan-brood tijdens het verbreken van het vasten kwart voor tien in de avond. Dan is de avondmaaltijd net even iets lekkerder dan met bruin brood van de Albert Heijn. ‘Het lijkt wel alsof half Arnhem hier is om Ramadan-brood te halen’, aldus een klant.

Bekendste bakker van Gelderland
Bakkerij Divan staat bekend om haar verse Ramadan-brood dat alleen tijdens de Ramadan wordt aangeboden. Omdat de meeste Arnhemmers gelijktijdig eten draait de bakker overuren om iedereen zoveel mogelijk warm brood aan te bieden. Vaak kom je dan ook bekenden tegen tijdens het wachten. De bekende Turkse bakker heeft zijn bekendheid ook te danken aan veel publicaties in media; onder andere over een record met 1000 lahmacuns.[2]




[3]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl
  2. 1000 lahmacuns.: https://haberarnhem.nl/2015/09/21/turkse-bakker-breekt-record-met-1000-lahmacuns/
  3. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/05/30/heel-gelderland-komt-langs-bij-bakkerij-divan-voor-ramadan-brood/