Arnhem krijgt een nieuwe moskee op een bijzondere locatie

Arnhem krijgt een nieuwe moskee op een bijzondere locatie

Woensdag 31 mei maakte het Openlucht Museum in Arnhem bekend dat het over vijf tot zes jaar een stadswijk uit de jaren zestig gaat herbouwen, met een portiekflat en doorzonwoningen. Het Openlucht Museum in Arnhem krijgt dus mogelijk een moskee.

Bezoekers van de toemomst
Aan de Gelderlander legde museumdirecteur Willem Blijeveld uit: ”Met de komst van de gastarbeiders zijn in die wijken ook moskeeën gekomen. Misschien ook een synagoge. Een protestantse kerk hebben we al. Een katholieke? Die zijn vaak zo groot. En we kunnen niet elke christelijke stroming een plek geven.’’ Zo kunnen bezoekers van de toekomst in het museum de omgeving van hun jeugd zien.

Niet iedereen zit te wachten op een moskee
Niet iedereen zit hier op te wachten omdat het om een moskee gaat. Ondanks dat er al 50 jaar moslims zijn in Nederland. De anti-Islam partij PVV reageerde meteen heel fel. PVV-Statenlid Eric Venema vond de plannen onbegrijpelijk: ”Zijn ze soms gek geworden”. Veel moslims in Arnhem reageerden positief op het voorstel van de directeur van het Openlucht Museum. We zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving was een van de opvallendste reacties via social media.

Het Openlucht Museum in Arnhem laat zien hoe de periode in Nederland was na de oorlog. Vandaar dat er nu in de Amsterdamse straat al een Turkenpension is en een Molukse barak.


ReactiesRelated Articles

Zaterdag 9 april Zelfbouwmarkt in stadhuis Arnhem

Aanstaande zaterdag 9 april vindt in het  Arnhemse stadhuis aan de Koningstraat 38, de Zelfbouwmarkt plaats. Het Vastgoedplein van de

Arnhemmer maakt unieke sneeuwbeelden van een ‘White Arnhem’

De eigenaar van PR Multi Video’s heeft ondanks alle waarschuwingen de auto gepakt en gereden naar ‘Hoogte 80’ in de

Evital opent atelier voor activerend werk

Arnhem – Op donderdag 6 juli vond de feestelijke opening plaats van het atelier van Evital voor activerend werk. Prachtig