Ramadan zorgt voor topdrukte bij grote Turkse supermarkt

by AMS97531A123 | 1 juni 2017 10:54

Ramadan is meer dan alleen vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Het vasten brengt mensen ook bij elkaar tijdens speciale iftar-maaltijden. En daar heb je dan natuurlijk boodschappen voor nodig.

Dikke rijen
Dit blijkt ook wel uit de mensenmassa die Guven Supermarkt in de Arnhemse wijk Presikhaaf bezocht. Afgelopen zaterdag was het chaos bij de bekende Turkse supermarkt. De rijen stonden vol met wachtende klanten met veel boodschappen. De inwoners in Arnhem bereiden zich voor op de Ramadan en er werd groots ingekocht. De dadels vlogen letterlijk de winkel uit.

[1]

Veel bezoekers tijdens Ramadan
De Turkse supermarkt krijgt niet alleen klanten uit de stad. Als sinds de opening heeft Guven Supermarkt een regionale functie en komen klanten met diverse achtergronden naar Arnhem om levensmiddelen tegen scherpe prijzen aan te schaffen die men niet kan aanschaffen bij de Albert Heijn of Lidl.

Bij Guven maken ze dus overuren om de vraag aan te kunnen. Mensen kopen nu eenmaal meer tijdens de Ramadan. Ook omdat moslims tijdens deze maand elkaar vaak uitnodigen voor een iftar-maaltijd, waarbij er natuurlijk van alles wordt gegeten.

Directeur zelf is ook aan het meehelpen




Topdrukte bij Guven tijdens Ramadan

[2]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl
  2. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/06/01/ramadan-zorgt-voor-topdrukte-bij-grote-turkse-supermarkt/