Nieuwe tentoonstelling: Kunstdier

by AMS97531A123 | 2 juni 2017 12:02

Dieren zijn al sinds de grotschilderingen uit de oudheid een dankbaar onderwerp voor de beeldende kunst. Er is een lange traditie ontstaan van dieren die een symbolische betekenis hebben. Maar hoe laten hedendaagse kunstenaars zich inspireren door de fauna? Kan een dier bij hen gewoon een dier zijn, zonder symboliek, maar inclusief de schoonheid? Kunstdier, de nieuwe expositie in galerie Espace Enny, laat zien hoe dertien kunstenaars van nu – onder wie Emo Verkerk en Joost van der Toorn – de dieren een (hoofd)rol in hun werk geven.

Expositie over relaties
Kunstdier is een expositie over de relaties en spanningsvelden tussen mens, dier en kunst. Kan Frans Boomsma’s op Jan Mankes geïnspireerde geitje ook gewoon een mooi geitje zijn zonder Mankes te kennen? En welk nieuw licht kan de kunstgeschiedenis op Paul de Reus’ melancholieke loopeend werpen? U bent van harte uitgenodigd om te kijken hoe dieren de hedendaagse kunst bevolken.




De officiële doch feestelijke opening is op 11 juni, om 15:00. De opening zal verricht worden door Simon Angel, ambassadeur voor de beeldende kunst. Angel en galeriehouder Enny Verhey zullen met verschillende van de exposerende kunstenaars in gesprek gaan over wat dieren voor hun kunst betekenen.

Deelnemende kunstenaars:

Hellen Abma, Alphons ter Avest, Kees Bierman, Frans Boomsma, Caroline de Bruin, Ralph Lambertz, Couzijn van Leeuwen, Alet Pilon, Adriaan Rees, Paul de Reus, Ronald Ruseler, Joost van den Toorn, Emo Verkerk.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/06/02/nieuwe-tentoonstelling-kunstdier/