Willemeen, Luxor Live en Jacobiberg gaan samen verder in Pop Platform Arnhem

Willemeen, Luxor Live en Jacobiberg gaan samen verder in Pop Platform Arnhem

Jongerencentrum Willemeen, popcentrum Jacobiberg en poppodium Luxor Live werken sinds 2016 in het geheim aan een masterplan. Het doel: Arnhem als muziekstad op de kaart zetten. Het plan, met als werktitel ‘Pop Platform Arnhem, de beste popstad!’, is aan het college van wethouders gepresenteerd. Het college stemde voor: het Pop Platform komt er. (bron: gemeente Arnhem)

Begin 2018 nieuwe organisatie
In het plan staat dat Jacobiberg, Luxor Live en Willemeen (onderdeel Rijnstad) met ingang van 2018 opgaan in een nieuwe organisatie, met de werknaam Pop Platform Arnhem. Het Pop Platform krijgt verschillende functies, waaronder programmering van popmuziek, muziekeducatie, ondersteuning van Arnhems toptalent, een divers muziekaanbod in de stad en is makelaar in oefenruimtes. Dit overstijgt de drie samenwerkende partijen. ‘Wij willen vanuit het platform graag meer samenwerking met andere culturele instellingen en organisaties, scholen, jongerenwerk en horeca uit de stad op gang brengen. Samen acts programmeren en festivals ondersteunen bijvoorbeeld’, aldus Stefan Rebergen (Luxor Live).

De partijen besloten in dit vroege stadium de samenwerking openbaar te maken. Harry Holzhauer (Jacobiberg): ‘We willen juist nu mensen en organisaties aantrekken en prikkelen, zodat zij invloed uitoefenen op de richting van de plannen. Suggesties voor een goede naam zijn ook meer dan welkom, want Pop Platform Arnhem klinkt natuurlijk oersaai.’

Iedereen mag meedenken
Voor de specifieke inhoudelijke invulling van het Pop Platform roepen de drie organisaties de hulp in van Arnhemse muziekliefhebbers, docenten, programmeurs, muzikanten, vrijwilligers en technici. ‘Op zondag 30 april zaten we met 25 enthousiaste Arnhemmers in Luxor Live te brainstormen over het te vormen Pop Platform. Dat gaan we vaker doen’, aldus Martijn van Uffelen (Willemeen). Stefan Rebergen: ‘We willen horen van de muziekscene waar zij van dromen. Vervolgens proberen wij dit met hen voor elkaar te boksen.’

Nieuwe locatie popcentrum Jacobiberg
Het eerste resultaat van de samenwerking tussen de drie organisaties is een nieuwe locatie voor Jacobiberg. Vanaf eind mei betrekken zij een nieuw oefenruimtecomplex voor bands en muzieklessen op het voormalige KEMA-terrein Arnhems buiten. Willemeen, dat nu ook als stedelijk jongerencentrum fungeert, zal in de komende twee jaar een volwaardige culturele invulling krijgen als poppodium.
Meedenken met het popplatform kan: briljante ideeën mogen naar info@luxorlive.nl o.v.v. ‘Pop Platform Arnhem’.




Related Articles

Twee meiden krijgen celstraf na aanranding 17-jarige pizzakoerier

Twee meiden van 25 jaar gaan een celstraf van 3 maanden krijgen als het aan de rechter ligt natuurlijk. De

D66 organiseert thema-avond over fietsen in Arnhem

Het fietsgebruik groeit. In de stad is het al jaren de schoonste, goedkoopste en snelste manier om van A naar

Youri Roseboom scoort weer voor MASV, Elsweide laat drie punten liggen bij Diepenveen

Bij MASV begint alles weer langzaam te draaien. Het elftal van Dennis van Beukering stond voor de rust heel knap

Geverifieerd door MonsterInsights