Bekende Klarendaller en oud-Vitesse speler Bennie Hofs (70) overleden

Bekende Klarendaller en oud-Vitesse speler Bennie Hofs (70) overleden

Vitessenaar ‘Bennie’ Hofs is zondag 4 juni op zeventigjarige leeftijd overleden. De Arnhemmer speelde maar liefst zeventien jaar bij Vitesse, waarvan veertien seizoenen in het eerste elftal. Ben Hofs was ook de oom van Vitesse voetballer Nicky Hofs. (bron: vitesse)

Arnhemse jongen ‘Bennie’ Hofs
De Arnhemse volksjongen Ben ‘Bennie’ Hofs werd niet alleen geboren in de Arnhemse wijk Klarendal, maar groeide er ook op. Hij begon met voetballen bij de Arnhemse volksclub Arnhemse Boys. Als achtienjarige debuteerde hij in 1964 in het eerste elftal van geel-zwart. Mede dankzij hem promoveerde Vitesse van de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie en uiteindelijk naar de Eredivisie.

30 jaar lang frietzaak in Klarendal
Na zijn actieve voetballoopbaan startte Hofs snackbar ‘Nieuw Klarendal’ aan de Klarendalseweg in zijn wijk Klarendal. Hij kon niet verder voetballen vanwege een kapotte knie. De opening van de snackbar werd destijds verricht door Willem van Hanegem. Drie decennia lang runde hij de frietzaak, samen met zijn vrouw. In 2007 stopte hij met de snackbar. Als Zilveren Vitessenaar, meer dan terecht gezien zijn verdiensten, én echte Arnhemmer ontbrak Ben Hof niet tijdens diverse historische Nederlandse voetbalmomenten. Zo mocht hij in 2016, in het kader van ’60 jaar Eredivisie’, namens Vitesse de aftrap verrichten voor de competitiewedstrijd Ajax vs Vitesse. En op zondag 14 mei, bij het 125-jarig jubileum van de club, betrad hij als één van de Vitesse-helden het veld. De rasechte Arnhemmer speelde ook voor Jong Oranhe.

Vitesse neemt met pijn afscheid
Vitesse neemt met pijn in het hart afscheid van een fantastisch mens, een echte Arnhemmer, een geweldige voetballer, maar bovenal een heus clubicoon. Vitesse wenst zijn vrouw, kinderen, familieleden, vrienden en naasten veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.






Related Articles

Gelderse voetbalfans rijden 18 uur naar Napels en zien Besiktas winnen

Woensdagavond stond in Napels de wedstrijd Napoli tegen Besiktas in de Champions League op de agenda. De Turkse ploeg werd

Beelden Ome Joops Tour in de hondekop trein

De tiendaagse fietsroute voor kinderen uit Arnhem van Ome Joops Tour leidde de lange etappe naar Groningen per trein af.

Actie om grafsteen overleden broer te kunnen realiseren

Voor de op 28-jarige leeftijd overleden slachtoffer wordt een actie gestart om zijn grafsteen te kunnen realiseren.

Geverifieerd door MonsterInsights