Veel belangstelling van jongeren voor sahur-programma Türkiyem moskee

Veel belangstelling van jongeren voor sahur-programma Türkiyem moskee

De vastenmaand Ramadan heeft ook veel leuke momenten die het benoemen waard zijn. Jongeren uit Arnhem kwamen tijdens Pinksterweekend bijeen om samen een sahur-programma bij te wonen. De jongerenvereniging van de Türkiyem moskee in Presikhaaf organiseerde een bijzondere programma, dat uniek was omdat het voor het eerst werd georganiseerd.

Tafeltennis en FIFA 17
Na het teravih-gebed (Ramadan-gebed) konden jongeren tafeltennissen of FIFA spelen tegen elkaar in afwachting van een gezamenlijke maaltijd alvorens men weer de hele dag kon gaan vasten tot 21:45 uur in de avond. Vanwege Pinksterweekend was iedereen vrij en was er veel belangstelling van de jongeren. De imam van de moskee leesde ook recitaties voor uit de Koran en gaf daar uitleg bij.

Vrijdagavond-bijeenkomsten
De jongerenvereniging is zeer recent opgericht en is nu al actief met vrijdag-avond bijeenkomsten. Er is zelfs een speciale Instagram pagina gemaakt om de jongeren makkelijker te bereiken. De informatiegesprekken op de vrijdagavond worden in twee groepen aangeboden. Ook vinden er futsal-wedstrijden plaats tegen jongeren uit andere steden.

Om de jongeren ook in een ‘chille sfeer’ te ontvangen is er een nieuwe jongerenruimte ingericht waar men allerlei activiteiten kan uitvoeren. Het ochtendgebed werd dan ook goed bezocht tot verbazing van velen.

Zie onderstaande foto’s:

Veel (oude) bekenden tijdens Sahur-programma

FIFA 17 (zonder schoenen) brengt jongeren altijd bij elkaar….Delegatie Elsweide ook aanwezig om jong talent te ontdekken….

De meidenvereniging van de Türkiyem moskee hadden ook een ochtend-meeting met elkaar….

Drukbezochte ochtendgebed… (Calvin Klein niet betrokken als sponsor, ondanks opvallende uiting)ReactiesRelated Articles

Hommelseweg gezelliger dankzij Divan Bakkerij

De Hommelseweg is weer een stuk gezelliger geworden na de opening van Divan Bakkerij. Reacties

Dieselauto’s van voor 2004 mogen Arnhemse binnenstad niet meer in

Dieselautorijders van voor 2004 zijn uiterlijk vanaf 1 januari 2019 niet meer welkom in de milieuzone in de Arnhemse binnenstad.

Komen de Arnhemse terreurverdachten morgen gewoon vrij?

De rechtbank van Rotterdam kwam onlangs met informatie over de terreurverdachten, waar ook de Arnhemse terreurverdachten bij zitten. Reacties