Meer zorg voor straatprostituees, tippelzone in Arnhem gaat sluiten

Meer zorg voor straatprostituees, tippelzone in Arnhem gaat sluiten

De zorg, hulp en begeleiding aan straatprostituees die werkzaam zijn op de zorgzone in Arnhem wordt geïntensiveerd. Velen kennen de zorgzone aan de Westervoortsedijk ook wel als de tippelzone van Arnhem.

Tippelzone sluit per 1 januari 2018

Het college van B&W heeft een principebesluit genomen om per 1 januari 2018 te stoppen met deze zorgzone. De gemeente verwacht met intensieve zorg en nazorg dat meer dames de straatprostitutie gaan verlaten. De vrouwen kunnen dan ook ondersteuning krijgen om op een andere manier aan inkomsten te komen dan hun huidige ‘handelingen’. Of dat ook gaat lukken is nu nog moeilijk te zeggen.



Geen nieuwe vergunningen vanaf 2012

In 2012 besloot de toenmalige raad om geen nieuwe vergunningen af te geven aan de prostituees die in de zorgzone willen werken. Daarnaast werden deze vrouwen door de gemeente actief ondersteund bij het vinden van een leven zonder straatprostitutie. Dat heeft geleid tot een daling van het aantal vrouwen met een vergunning. In 2003 waren dat er 45, begin 2017 nog maar 9, waarvan er 7 regelmatig actief zijn op de zorgzone.

Geen goede naam 

Een goede naam had de tippelzone in Arnhem niet meer. Veel dames waren volgens verschillende bronnen vaak verslaafd aan allerlei verdovende middelen, waardoor er ook weinig animo was voor de aanwezige dames. Sinds dat de raamprostitutie uit de wijk Spijkerkwartier in 2006 werd beeindigd begonnen groepen al met buitenlandse excursies naar verschillende Duitse steden waaronder Duisburg.





Related Articles

Twee mannen aangehouden met 400 kilo vuurwerk

Het is weer bijna tijd voor vuurwerk. De voorbereidingen voor het kopen van vuurwerk is al van start gegaan.

Turks supertalent (7) uit Arnhem kiest toch voor NEC

Ismail Karaman (7) van Elsweide kiest toch voor NEC in plaats van De Graafschap waar hij eerder ook al een

Maksim Partycentrum gaat los tijdens enige HalayParty van Nederland

Vanavond is het dan zover. Een nieuwe editie van It’s Halaytime staat op de agenda in Maksim Partycentrum in Westervoort.

Geverifieerd door MonsterInsights