Meer zorg voor straatprostituees, tippelzone in Arnhem gaat sluiten

Meer zorg voor straatprostituees, tippelzone in Arnhem gaat sluiten

De zorg, hulp en begeleiding aan straatprostituees die werkzaam zijn op de zorgzone in Arnhem wordt geïntensiveerd. Velen kennen de zorgzone aan de Westervoortsedijk ook wel als de tippelzone van Arnhem.

Tippelzone sluit per 1 januari 2018

Het college van B&W heeft een principebesluit genomen om per 1 januari 2018 te stoppen met deze zorgzone. De gemeente verwacht met intensieve zorg en nazorg dat meer dames de straatprostitutie gaan verlaten. De vrouwen kunnen dan ook ondersteuning krijgen om op een andere manier aan inkomsten te komen dan hun huidige ‘handelingen’. Of dat ook gaat lukken is nu nog moeilijk te zeggen.Geen nieuwe vergunningen vanaf 2012

In 2012 besloot de toenmalige raad om geen nieuwe vergunningen af te geven aan de prostituees die in de zorgzone willen werken. Daarnaast werden deze vrouwen door de gemeente actief ondersteund bij het vinden van een leven zonder straatprostitutie. Dat heeft geleid tot een daling van het aantal vrouwen met een vergunning. In 2003 waren dat er 45, begin 2017 nog maar 9, waarvan er 7 regelmatig actief zijn op de zorgzone.

Geen goede naam 

Een goede naam had de tippelzone in Arnhem niet meer. Veel dames waren volgens verschillende bronnen vaak verslaafd aan allerlei verdovende middelen, waardoor er ook weinig animo was voor de aanwezige dames. Sinds dat de raamprostitutie uit de wijk Spijkerkwartier in 2006 werd beeindigd begonnen groepen al met buitenlandse excursies naar verschillende Duitse steden waaronder Duisburg.ReactiesRelated Articles

HSF Logistics huurt ca. 4.000 m² koel- vriesopslag in Huissen

HUISSEN – Onlangs is het koel en vries crossdock van ca. 4.000 m² aan de Hortensialaan 2-4 in Huissen door

Bijzondere herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn over mislukte Turkse staatsgreep

De Unie van Europese Turkse Democraten Nederland (UETD) gaat een prachtige herdenkingsbijeenkomst organiseren in Apeldoorn. De organisatie maakte eerder al

Kebabdag wordt georganiseerd door jongeren uit Dieren

Reserveer deze dag in je agenda en mis de speciaal door jongeren georganiseerde kebabdag niet. Reacties