Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

De FIOD heeft twee Arnhemmers een minder leuke dag bezorgd door vroeg in de ochtend op te pakken vanwege het buitmaken van 3,5 ton met een babbeltruc. De man is 25 jaar en de vrouw is 22 jaar. Of het bekenden zijn van de politie is niet bekend gemaakt.Lid van een goed georganiseerde bende

De Arnhemmers zouden lid zijn van een zeer goed georganiseerde criminele bende. Tijdens telefoongesprekken zeiden de oplichters dat ze van de ‘Belastingdienst’ waren en dat er beslag gelegd zou worden als de niet per direct een openstaande schuld zouden betalen. In veel gevallen moest het bedrag dan ook direct voldaan worden, tijdens het gesprek.

Geld gestort op rekening geldezel

De bedragen die werden gestort op rekeningnummers van geldezels werden meteen opgenomen of gebruikt voor het aanschaf van elektronica. De man en vrouw beschikten natuurlijk over de bankpassen en de pincode’s van deze passen. Electronica-artikelen werden vaak dezelfde dag teruggebracht om zo aan contant geld te komen. Geldezels zijn jongeren of verslaafden die hun bankrekening ‘lenen’ tegen een interessante vergoeding.

ReactiesRelated Articles

Agenten pakken bekende drugsdealer op in Steenstraat

Wijkagent Frank Daesselaar doet meer dan alleen rondrijden in de Arnhemse wijk ’t Spijkerkwartier. De bekende wijkagent had vandaag net

Voorzitter Elsweide aanwezig tijdens open-iftar moskee Arnhem-Zuid

Voorzitter, Mesut Tasci, van voetbalvereniging was samen met verschillende andere gasten aanwezig tijdens een iftar-maaltijd bij de moskee in Arnhem-Zuid

Man (25) heeft geen uitleg voor 700.000 euro in auto

De politie kwam afgelopen week wel iets heel opmerkelijks tegen. Een 25-jarige man die was gestopt langs de A16, bleek