Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

De FIOD heeft twee Arnhemmers een minder leuke dag bezorgd door vroeg in de ochtend op te pakken vanwege het buitmaken van 3,5 ton met een babbeltruc. De man is 25 jaar en de vrouw is 22 jaar. Of het bekenden zijn van de politie is niet bekend gemaakt.Lid van een goed georganiseerde bende

De Arnhemmers zouden lid zijn van een zeer goed georganiseerde criminele bende. Tijdens telefoongesprekken zeiden de oplichters dat ze van de ‘Belastingdienst’ waren en dat er beslag gelegd zou worden als de niet per direct een openstaande schuld zouden betalen. In veel gevallen moest het bedrag dan ook direct voldaan worden, tijdens het gesprek.

Geld gestort op rekening geldezel

De bedragen die werden gestort op rekeningnummers van geldezels werden meteen opgenomen of gebruikt voor het aanschaf van elektronica. De man en vrouw beschikten natuurlijk over de bankpassen en de pincode’s van deze passen. Electronica-artikelen werden vaak dezelfde dag teruggebracht om zo aan contant geld te komen. Geldezels zijn jongeren of verslaafden die hun bankrekening ‘lenen’ tegen een interessante vergoeding.

ReactiesRelated Articles

Benefietontbijt voor Ömer Usta levert 35.000 euro op

Een ontbijt in de grote zaal van de Turkiyem moskee in Arnhem is succesvol verlopen nu blijkt dat er massaal

Arnhemse Academy publiceert eerste gamegeschiedenis van Nederland

APRIL 2019 – De Karel van Mander Academy (KvMA) uit Arnhem heeft deze maand een unicum. Het heeft met Gamegeschiedenis van Nederland

Voelen, proeven, ruiken, kijken en ervaren in Sonsbeek

Op zondag 6 september wordt in Sonsbeek de Bodembelevingsdag georganiseerd. Tijdens deze landelijk georganiseerde dag kunt u laagdrempelig kennis maken