Waarschuwing Turkish Airlines Nederland voor fake-enquete met gratis vliegtickets

Waarschuwing Turkish Airlines Nederland voor fake-enquete met gratis vliegtickets

Turkish Airlines is met een spoedbericht gekomen naar aanleiding van allerlei enquete’s op verschillende platforms waar mensen aan mee kunnen doen om gratis tickets te ontvangen. Twee gratis tickets zelfs. Kennelijk is het zo ernstig dat Turkish Airlines het nodig vond om dit kenbaar te maken.

Criminelen verzamelen prive-informatie

Hakcers proberen gegevens van consumenten te verzamelen door een fake-enquete in te laten vullen. Als tegenprestatie krijgen alle mensen die een enquete hebben ingevuld uit het niets en zomaar twee gratis vliegtickets. Helaas zijn er nog steeds mensen die dit soort onzin geloven.

Phishing naar domme mensen

Via phishing (vissen/hengelen naar domme mensen) proberen criminelen gegevens te verzamelen van mensen die hier aan meedoen. Bovendien staat er nergens een officiele link van Turkish Airlines zelf. Turkish Airlines komt met de mededeling om dit soort berichten niet serieus te nemen en er al helemaal niet aan mee te werken.
ReactiesRelated Articles

Rapper Boef brutaal, beschamend en ontzettend ordinair

Rapper Boef is brutaal, beschamend en ontzettend ordinair. Reacties

1100 kilo vuurwerk gevonden in een bestelbusje

Afgelopen vrijdag, 16 december, is er een busje aangetroffen met daarin 1100 kilo vuurwerk. Reacties

Eindhovenaar krijgt zijn zin: Motoragent valt van motor

Een Eindhovenaar krijgt zijn zin tijdens een rit in Eindhoven. De bestuurder van een auto rijdt op een gegeven moment