Waarschuwing Turkish Airlines Nederland voor fake-enquete met gratis vliegtickets

Waarschuwing Turkish Airlines Nederland voor fake-enquete met gratis vliegtickets

Turkish Airlines is met een spoedbericht gekomen naar aanleiding van allerlei enquete’s op verschillende platforms waar mensen aan mee kunnen doen om gratis tickets te ontvangen. Twee gratis tickets zelfs. Kennelijk is het zo ernstig dat Turkish Airlines het nodig vond om dit kenbaar te maken.

Criminelen verzamelen prive-informatie

Hakcers proberen gegevens van consumenten te verzamelen door een fake-enquete in te laten vullen. Als tegenprestatie krijgen alle mensen die een enquete hebben ingevuld uit het niets en zomaar twee gratis vliegtickets. Helaas zijn er nog steeds mensen die dit soort onzin geloven.

Phishing naar domme mensen

Via phishing (vissen/hengelen naar domme mensen) proberen criminelen gegevens te verzamelen van mensen die hier aan meedoen. Bovendien staat er nergens een officiele link van Turkish Airlines zelf. Turkish Airlines komt met de mededeling om dit soort berichten niet serieus te nemen en er al helemaal niet aan mee te werken.






Related Articles

Hilarische reactie van Turkse moeder op biseksuele bruidegom-kandidaat

Een Turkse meid uit Trabzon vraagt aan haar moeder dat ze heeft kennis gemaakt met een jongen die haar leuk

DENK wil 100 miljoen euro inzetten voor meer zichtbaarheid van wijkagenten

De nummer 2 van DENK, Farid Azarkan, lanceerde onlangs tijdens het politiedebat aan de politieacademie een actieplan veiligheid. In een

Munire Manisa: Je steunt toch ook geen militaire coup in Nederland?

Eeuwig nagedacht; wel of niet doen? Woorden richten aan hen die zich aangesproken voelen in de Turks-Nederlandse gemeenschap of niet?

Geverifieerd door MonsterInsights