Rijn IJssel studenten geven gevonden voorwerpen een nieuw leven

Rijn IJssel studenten geven gevonden voorwerpen een nieuw leven

Ter gelegenheid van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) zijn Luxor Live en Rijn IJssel een bijzondere samenwerking aangegaan. Kledingstukken die in de loop der jaren bij poppodium Luxor Live zijn blijven liggen wordt nieuw leven ingeblazen door studenten van de opleiding Junior Stylist van Rijn IJssel.

Bezwete t-shirts, shawls en jassen die achterbleven in Luxor Live vormden een berg aan kleding. Wat doe je met kleding die in al die jaren niet wordt opgehaald? In plaats van weggooien bedacht directeur Stefan Rebergen een samenwerking met Rijn IJssel.

Onder de noemer Used & Abused kregen studenten van de opleiding Junior Stylist de opdracht nieuwe ontwerpen te maken met deze bestaande kledingstukken. In tien weken tijd ontwierpen de studenten in het afgelopen schooljaar een gezamenlijke collectie. De studenten bedachten zelf het thema Blurred Lines om de collectie mee te ontwerpen. Met de Used & Abused opdracht komen eerstejaars studenten in aanraking met hergebruik, samenwerking en ontwerpen binnen gestelde kaders. Leerzaam en met een fantastisch eindresultaat.

Op zaterdag 1 juli vindt in Luxor Live Let’s PLAY! plaats, het officiële eindfeest van FDFA. Iedereen wordt hier uitgenodigd om de vierde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem feestend af te sluiten. Luxor Live transformeert deze avond tot ware playground met een divers aanbod aan populaire Arnhemse DJ’s als: The Dopest, Ivy Knock, Deejay Prime, Tiger Shake, Chefs de Partie en nog veel meer, verdeeld over twee zalen! Studenten van Rijn IJssel en ArtEZ tonen tijdens dit feest hun werk. Ook de Used & Abused collectie wordt hier getoond. Benieuwd naar het eindresultaat? Koop dan tickets voor Let’s PLAY via fdfa.wetickets.shopReactiesRelated Articles

Politie heeft ‘niets’ te doen en gaat korfballen

Deze politieagente heeft niets te doen en gaat een potje korfballen, haar collega mag filmen. Reacties

Boekhoudkantoor EFC Business breidt verder uit in Arnhem

Boekhoudkantoor EFC Business groeit sneller dan verwacht. Het bedrijf van de gebroeders Ekici was hierdoor genoodzaakt om een nieuwe locatie

Nederlandse en Belgische Turken stemmen massaal op Edogan: Check de Stats

De Nederlandse Turken hebben tijdens de Turkse presidentsverkiezingen van zondag  massaal op Erdogan gestemd. Turken in Nederland en Belgie mochten